“Yeni Medya Andıcı” Gazeteci Örgütlerinden Fişlemeye Tepki

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) adlı gerici kuruluşun hazırladığı ve bir çok gazeteciyi hedef gösteren “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı rapora gazeteci örgütleri tepki gösterdiler.

İsmail Çağlar, Kevser Hülya Akdemir ve Seca Toker imzalı raporda, bir çok basın yayın kuruluşunda çalışan gazeteciler hedef gösteriliyor.

SETA’nın 196 sayfalık ihbarcılık ve iftiracılık raporuna karşı,

Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu protesto açıklamaları yayınladılar.

*

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti açıklamasında rapor şöyle değerlendirildi:

“Bu rapor, iktidara yakın olmayan, eleştirisel gazetecilik yapan tüm gazeteciler açısından açık bir hedef göstermedir. Akademik çalışma değil, polis raporu niteliğinde fişleme belgesidir.

… Bu raporu hazırlayanlar, raporda hedef gösterdikleri meslektaşlarımıza yönelik her türlü saldırıdan sorumlu olduklarını unutmamalıdır.”

*

Çağdaş Gazeteciler Derneği de raporu “Türkiye’nin yeni ‘medya andıcı’” olarak nitelendirerek, şunları belirtti:   

“Gazetecilerin, gazetecilik yapmalarına dahi tahammül edemeyen, tüm gazetecileri belli kalıpta görmeyi hedef edinen, gazetecileri toplumun bir kesimine hedef göstermekten çekinmeyen SETA’nın fişleme belgesi, tarihimizde kara lekelerden biri olarak anılacaktır. Türkiye’nin yeni ‘medya andıcı’ olarak gördüğümüz bu fişleme belgesini hazırlayan zihniyeti kınıyor, tüm meslektaşlarımızı basın ve kişisel özgürlüklerimize yapılan bu saldırıya karşı durmaya ve hukuki haklarını kullanmaya davet ediyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.