YARGITAYA HUKUKA UYMA ÇAĞRISI

Ölüm orucundaki Av. Ebru Timtik bugün 167. Gününde ve Av. Aytaç Ünsal 136. Gününde. Av. Didem Baydar Ünsal 18 aydır Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde „Adalet Nöbeti“ tutuyor. Dünki adalet nöbetinde avukat meslektaşları Ebru ve Aytaçı yaşatmak ve adil yargılanma talebini sağlamak için Yargıtay’da inceleme aşamasındaki dava dosyasının bozulmasını istendi.

Bu haftaki „Adalet Nöbetini“ Av. Didem Baydar Ünsal şehir dışında olması dolayısıyla Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu devraldı. Adalet nöbeti eyleminde üzerinde Timtik ve Ünsal’ın fotoğraflarının da yer aldığı “Halkın avukatlarına özgürlük” yazılı dövizler taşındı.

Eylemde Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (OHD) üyesi tarafından Nagehan Avçil okunan basın metninde, “Bugün, meslektaşımız Didem Baydar Ünsal’ın 1 yıllık tutsaklığın ardından bütün çalışma arkadaşlarıyla birlikte tahliye edilmesinin ve aradan 10 saat geçmeden çalışma arkadaşları hakkında yakalama kararı çıkarılmasından sonra başladığı Adalet Nöbeti’ndeyiz” diyerek Ebru ve Aytaç’ın durumuna vurgu yaptı. Meslektaşlarının yargılanmasında hiçbir hukuk kuralına uyulmadığının tanığı olduklarını ifade etti Avçil.

YARGITAYA HUKUKA UYMA ÇAĞRISI

Davayı “avukatlık ve savunmanlık mesleğine yönelmiş bir saldırı” olarak tanımladıklarını söyleyen Avçil, Timtik ve Ünsal’ın bu saldırı karşısında ölüm orucuna başladığına dikkat çekti. “Her ikisi de çok zayıfladı; ancak adalete olan inançları zayıflamadı. Onların incelen bedenlerinde hepimizin artan adalet özlemi var. 18 aydır adalet nöbeti tutuyor meslektaşımız Didem Baydar Ünsal. Bugün aramızda yok; ancak bizler Didem’in nöbetindeyiz. Didem’le birlikte meslektaşlarımız için adalet arıyoruz. İki avukat ülkemizin yüksek mahkemeleri tarafından bile hukukun uygulanmayacağı endişesiyle ölüm orucunu sürdürüyorlar. Yargıtay’da inceleme aşamasında olan dosyalarının adil yargılanma hakkı gözetilerek bozulmasını istiyoruz” diyerek ekledi.
 
Avçil, sözlerini Yargıtay’ı yalnızca hukuku uygulamaya çağırdıklarını söyleyerek noktaladı.
 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.