Yargıtay Soma patronunun cezasını onadı : Her ölen için 8 gün hapis !

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te 301 işçinin öldüğü maden faciasına ilişkin davada, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın düzeltilerek onanmasına oy çokluğuyla hükmetti.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yapılan yargılamada 16 Haziran 2021’deki duruşmada madenin patronu Can Gürkan’a verilen 20, Türkiye Kömür İşletmeleri Baş Kontrolörleri Adem Ormanoğlu ve Efkan Kurt’a verilen 12 yıl 6 aylık hapis cezası onandı.

Buna göre 301 madencinin katili patron Can Gürkan her madenci için 8 gün yatmış olacak.

Şöyle ki :

Gürkan’a verilen 20 yıl cezanın infazı yarı yarıya indirilerek 10 yıla düşürülecek. 3 yıl denetimli serbestlik ve Gürkan’ın hapiste kaldığı 4,5 yıl da düşülecek. Cezanın 2 yıl 6 aylık infazı kalacak. Ceza onanırsa patron Gürkan, toplamda 7 yıl hapiste kalmış olacak. Gürkan, 301 madencinin her biri için 8 gün hapis yatmış olacak. Öte yandan Gürkan’ın yurtdışına çıkış yasağı da bulunmuyor.

İşte size AKP adaleti !!!

Bu karar ile çok açık ve net bir şekilde görülüyor ki Soma katliamının sorumlusu AKP faşizmidir. AKP’nin yargısı Soma’da katledilen 301 madencinin katillerinin yargılandığı davada bin bir türlü yol ve yöntem kullanarak ödül gibi cezalar almasını sağladı. Savcı değiştirildi, mahkeme heyeti değiştirildi, avukatlarını tutukladı, tehdit, şantaj… sonuçta  cenaze başına 8 gün gibi asıl katilin kim olduğunu çok net gösteren cezayla bu dava kapatılmış oldu.

Bu kadar insanın katili, binlerce mağduriyetin sorumlusu biri tutuksuz yargılanıyor. 

Bugün aynı zamanda adil yargılanma talebi ile ölüm orucu direnişi yapan Sibel Balaç’ın da cezası onaylandı. Yani 301 kişinin katili 7 yıl hapis yatmış olacak. Sibel Balaç ise sadece işini ekmeğini isteyenleri desteklediği, direnişlerini sahiplendiği için sahte deliller, olmayan kanıtlarla 8,5 yıl ceza yatacak.

Sosyal ağlarda paylaşın