“YARDIMA MUHTAÇ İNSANLAR VAR NEREDESİNİZ EKİPLER?”

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli depremden en fazla etkilenen illerden biri de Hatay oldu. Hatay’da teknik direktörlük yapan Volkan Demirel instagram hesabından yaptığı canlıyın sırasında gözyaşları içinde bölgeye yardım istedi.

7.4 şiddetli depremden sonra sosyal medya hesabından çağrı yapan eski milli kaleci Volkan Demirel Hatay’a yardım istedi.

Yaptığı paylaşımda gözyaşlarıyla anlattığı esas olarak yaşanan depremin nasıl katliama dönüştüğünü gözler önüne seriyordu.

Volkan Demirel, “burada herkes perişan. Herkes can çekişiyor Hatay’da. Buraya lütfen ambulans, yardım. Burada durumlar çok kötü. Yardım edin, insanlara ulaşamıyoruz. Biz kendi imkanlarımızla fazla bir şey yapamıyoruz. Ne kadar imkan varsa, hepsini göndermenizi istiyorum. Sadece Hatay değil, çevre illerde de durum aynı. Lütfen Allah rızası için yardım edin” sözlerini kullandı.

Deprem değil düzen öldürüyor. Deprem değil sömürü için örgütlenmiş devlet katlediyor. Deprem değil faşizm katlediyor.

Bunu söylerken sadece olası depremler ile ilgili önlem alınmaması değil, deprem sonrasında kurtarma çalışmalarının yetersizliği de yaşanan can kaybını arttırıyor. Deprem sonrası devlet yetkililerinin kameralar karşısına çıkıp devletin olaya el attığına, tüm olanaklarını seferber ettiğine yönelik açıklamalar yetersizliklerini gizlemek, katliamdaki sorumluluklarının üzerini örtmek içindir. Gerçek Volkan Demirel’in ağlayarak dile getirdiğidir: Herkes perişan, herkes can çekişiyor, ambulans yok, yardım yok. Halk kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalışıyor. Halka zulüm söz konusu olduğunda anında organize olan devlet, yıkımlar altında halkı kurtarmak konusunda ortalarda yok!

Sosyal ağlarda paylaşın