Yangının Ortasında Talan…

Muğla Milas’ta yangın sürerken, tekellerin gönderdiği kesimciler, Akbelen Ormanı’nda “yangın önleme” bahanesiyle tam 100 ağaç kestiler. İkizköylüler, kesilen ağaçları götürmek için gelen şirketin araçlarının geçişini engellemek ve kesimi durdurmak için oturma eylemi gerçekleştirdi.

Bu alan, Milas’a bağlı İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen Ormanı, ağaç kesiminin yangından önce başladığı bir alandı zaten. Kesim girişimi, 25 gün önce başlamıştı. 740 dönümlük alandaki çam ağaçlarının Yeniköy termik santraline kömür sağlamak için kesilmek istenmesine karşı köylüler yaklaşık 25 gündür çadırda nöbet tutuyor.

Jandarma şimdi yangını fırsat bilip, köylüleri alandan uzaklaştırmaya, nöbet eylemini kırmaya çalışıyor. 

Jandarma nöbet tutan köylülere, alanın ‘afet bölgesi’ ilan edildiği ve alandan acil çıkmalarını teblig etti. Köylüler alandan çıkmayacaklarını ve ormanlarını koruyacaklarını belirttiler

ORMAN YAĞMACILARI TANIDIK!

Bu alanda orman kesimi yapmak isteyen yağmacılar, çok tanıdık. Limak ve İC Holding. 

Kesim işi, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji isimli firma tarafından gerçekleştirilmek isteniyor.

Köylülerden Necla Işık, yaşanan gelişmeyi şöyle özetliyor: “Burada kesim yapılamayacağını söylüyorlar ama yazılı bir açıklama bekliyoruz. Dün 100 ağacımızı bir anda kestiler. Yangını önlemek amacıyla kestiklerini söylediler. Yangın buraya uzak. Burada katliam yapmaya çalışıyorlar. Dün biz engel olmasak tüm alanı kesebilirlerdi. Buna izin vermeyeceğiz. Neden şimdi afet bölgesi ilan ettiler. Daha önce neden etmediler de şimdi ediyorlar. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Ormanımızı bırakamayacağız”.

Sosyal ağlarda paylaşın