Yağmacı Polisler Yakalandı

Tokat Özel Harekat Şube Müdürlüğü Ekiplerince, Emek Mahallesi 3317 sokak içerisinde durumundan şüphelenilerek durdurulan Sakarya Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Hasan Güven ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Çarçı ve Mahalle Bekçisi Sergen Öksüz isimli şahıslar çok sayıda ziynet eşyaları, farklı para birimlerine ait banknotlar, elektronik cihazlar, cep telefonları ile yakalandı.

Ülkemizde 6 Şubat depremi sonrası sosyal medyada deprem bölgesinde linç görüntüleri yayılmıştı. Yakalandıkları iddia edilen insanlar yağmacılık yaptıkları gerekçesi ile vahşi bir şekilde işkence ediliyor öldürülüyordu. Bu insanların gerçekten yağmacı olup olmadıkları konusunda hiç bir bilgi olmamasına rağmen organize edildi bu linçler. Ayrıca gerçekten yağmacı olsalar bile polisin işkence yapması, öldürmesi meşrulaştırılamaz, kabul edilemez.

Gerçek yağmacı AKP iktidarı, depremde onbinlerce insanın ölümünden sorumluydu ve bir kaç yağmacı haberi yayarak kendilerine yönelen öfkeyi bu haberlerle bertaraf etmeyi hesaplıyordu.

Çok zaman geçmeden deprem sonrası koşulları talan için fırsata çeviren gerçek yağmacıların kim olduğu ortaya çıktı. Bunların başında KIZILAY denen kurum var. Halk sokakta yatmak zorundayken, giyecek elbisesi yokken, KIZILAY, çadırları, kendisine verilen elbiseleri sattığı ortaya çıktı. KIZILAY yağmacılık yapıyordu.

Bugün iki polis adi yağmacılıktan yakalandı. Henüz kendileri ile ilgili bir hukuki süreç başlatıldı mı bilinmiyor ancak bundan önce de üst düzey bir polisin yağmadan yakalandığı ortaya çıkmıştı ve bu polis serbest bırakılmıştı.

Yağmacılara karşı önlem alması gereken polisin kendisi yağmacı, Narkotik polisi uyuşturucu işinin içinde, ahlak polisi kadın tüccarlığı yapıyor, halkın çocuklarını fuhuşa batırıyor, asayiş polisi rüşvet, haraç gibi her türlü gayrı meşru işlerin başında… Bu suçlar ile ilgili o kadar çok örnek yaşandı ki, münferit gösterilmesi mümkün olmayan bir durum söz konusu.
Çünkü bu düzen kokuşmuş.
Bu düzenin çivisi çıkmış.
Halkın yararına hiç bir işi yok.
Faşizmin polisi de tüm kurumları gibi yozlaşmıştır, halk düşmanıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın