Yağmacı Cengiz Holding Yasa Mahkeme Tanımıyor

Cengiz Holding’in işlettiği Cerattepe Bakır Madeni tesisine yönelik Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.
ÇED raporları yağmanın yolu açılsın diye çıkartılır ülkemizde. Bir yer yağmacıların, soyguncu çetelerin, AKP’nin yani hedefine girmişse oraya bir şekilde yapılmak istenen yapılır. Halkın karşı çıkması, bölgenin asıl sahiplerinin yaşantısının olumsuz etkilenmesi, doğaya vereceği zarar hesaba katılmaz. Zaten doğaya, çevreye zarar vermeyeceği raporu derhal Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından derhal verilir.

Ülkemiz mahkemelerinin içinde bulunduğu duruma rağmen “bu kadar da olmaz” der gibi ÇED raporlarının bozulduğu onlarca örnek vardır.

ÇED raporunun iptal edilmesine rağmen faaliyetlerine ara vermeyen Cengiz Holding’e uyarı geldi. Halkın hak arama eylemine, malın el koymaya sıra geldiğinde onlarca polis yığan işkenceyle gözaltına alan vali söz konusu Cengiz Holding olunca sadece uyarı vermekle yetindi.

Valilik ÇED raporuna uyması için Cengiz Holding’i uyardı, şimdi ne olacak?
Bunu tahmin etmek zor değil. Cengiz Holding maden faaliyetine devam edecek, bir başka mahkemeden ÇED raporunun geçerli olduğuna veya madenin işlemesinin devamını sağlayacak bir karar çıkacak ve yağma devam edecek.

ANCAK!

Halk olarak bu namussuz, bu hırsız, bu soyguncu ve yağmacı güruha dur dersek bu doğa katliamı duracaktır.
Düzenin kurumlarından halk için bir karar çıkacağını beklemek sadece zaman kaybıdır…

https://x.com/artvinvaliligi/status/1826692215478903222

Sosyal ağlarda paylaşın