Vurulalı 2335 Gün Oldu… Yine Ertelendi

Haziran ayaklanmasında Okmeydanı’nda polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 15. celsesi görüldü.
2335 gün oldu vurulalı Berkin Elvan’ın. Berkin’in ölümünden sorumlu henüz hiç kimse tutuklu değil. Avukatlarının büyük mücadeleleri sonucunda polisin gaz fişeği sıktığı görüntülerden, polisin nişan alarak Berkin’i katlettiği açıkça görülse de AKP’nin yargısı hiç kimseye yargılamamakta ısrarlı.

Bilirkişi raporu: “Bilinçli sıkıp sıkmadığını biz tespit edemeyiz, sıkan polise sorun” (!)

Berkin Elvan davasında mahkemeye İzmir, Foça’daki Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda hazırlanan bilirkişi raporu sunuldu.

Raporda, polisin biber gazı silahı kullanmada eğitimli olduğu ve “bilinçli hareket ettiği”, nişan alıp almadığının da tespit edilemediği ve bu konudaki gerçeği “ancak polisin kendisinin bileceği” sonucuna varıldı.

Elvan ailesinin avukatlarından Çiğdem Akbulut tarafından yapılan açıklamada, raporun sonuç itibariyle hiçbir şey söylemediği, zaten mahkemenin de raporu yetersiz görüp Adli Tıp Kurumu’na inceleme için gönderdiği ifade edildi. Berkin Elvan’ın katillerinin yargılandığı davanın 5 şubat 2020 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.