Viyana’da, Brüksel’de, İbrahim İçin Eylemler

Viyana:

Avusturya Viyana’da saat 17.00’de başlayan eylemin bir saat sürdüğü ve toplam 20 kişinin katıldığı görüldü. Göstericilerin elinde 3 kızıl karanfil, Mustafa’nın, Helin’in ve İbrahim’in fotoğrafları vardı. Ölüm Orucu direnişini sürdüren halkın avukatları ve devrimci tutsakların fotoğrafları olan bir pankartın yanısıra, Almanca “Türküler sınır tanımaz- Grup Yorum’a Özgürlük” yazılı pankart açılarak devam eden eylemde, tüm hasta ve siyasi tutsaklar serbest bırakılmalıdır.” denildi. “Bize Ölüm Yok” marşı söylenerek eylem bitirildi.

Brüksel:

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Türkiye Konsolosluğu önünde İbrahim Gökçek’in şehit düştüğü haberi üzerine Belçika Halk Cephesi eylem gerçekleştirdi.

”İbrahim Gökçek’in Katili AKP’dir” yazılı bir pankartla konsolosluk önünde bir açıklama yapan eylemciler, aynı anda konsolosluk önüne kızıl bir kumaşla kaplı üzerinde ”Katili AKP’dir” yazılı bir tabut bıraktılar.

Belçika’da, uzun süredir korona virüsü bahane edilerek hertürlü eylemin yasaklandığı, izin verilmediği biliniyor. Her koşul altında şehidimize sahip çıkacağız, hesabını soracağız diyerek başlatılan eyleme konsolosluk önünde bekleyen Belçika polisi müdahale etti.

“Ölüm orucu direnişçileri onurumuzdur” sloganlarıyla devam eden eylemde, Türkiye Konsolosluğu önünde yoğun polis kuşatması olduğu gözlenirken, polisin eylemcilerin etrafını sardığı görüldü. Açıklamanın iradi olarak bitirilmesinin ardından kimlik kontrolü yapan polis, ajansımız muhabirinide kimlik kontrolüne tabi tutmuştur.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.