Viyana’da Adalet Mitingi

18 Temmuz Cumartesi günü Avusturya’da düzenlenen Adalet Mitinginde Türkiye’deki Ölüm Orucu direnişinin sesi duyuruldu.


Avrupa genelinde bu hafta sonu (18-19 Temmuz) birçok ülke ve illerde gerçekleşmiş ya da gerçekleştirilecek olan adalet mitinglerinden bir tanesi Viyana’daki Stephansplatz meydanında yapıldı.Kalabalık şehir merkezinde halkın avukatları ve devrimci tutsakların onurlu direniş yüzlerce Almanca bildiriyle, ayrıca Almanca ve Türkçe yapılan konuşmalarla anlatıldı.
Avukatlar, sanatçılar, devrimci tutsaklar bugün adil yargılama için hayatlarını ortaya koymak zorundalar ve AKP iktidarına muhalif olan tüm halk kesimleri bugün aşırı baskı ve zulümle karşı karşıya kalıyorlar dendi.Hiç birşey birbirinden bağımsız olmadığı, dolayısıyla Türkiye’de yaşanan yoksulluk bu ülkeye de yansıdığı, adaletsizliği burada da izlerini bıraktığı belirtildi. İnsanlar ülkedeki kötü koşullarından dolayı göç etmek ya da haklarına sahip çıkarak ölümü göze almak zorunda olduğu dendi.
Birçok demokratik kurumların, Avusturya’daki Alevi toplumun, enternasyonalistlerin destek verdiği eyleme yaklaşık 75 kişi katıldı.
Sloganlarla enternasyonal dayanışma ve faşizme karşı ortak mücadele vurgusu yapılırken, “Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz” ve “Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur” sloganları da atıldı.

Bir saat süren eylem, meydandan geçen ya da oralarda bulunan birçok insanın ilgisini topluyordu. Pankartlarda, dövizlerde Ölüm Orucunda şehit düşen ve aynı kararlılıkla bu adalet kavgasında ilerleyen direnişçilerin resimleri bulunuyordu. Grup Yorum’a Özgürlük yazılı bir döviz de vardı ve çalınan türkülerle halkın sesi olan Grup Yorum’un susturulamayacağını, her direnişin bir parçası olduğu gerçeği anlatıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.