Ve siz bu sorumluluğunuzu yerine getirmediğiniz için … yargının adaletsizliğini durdurmak için mücadele etmek de bize düşüyor.

Evet yargı sopa yapıldı. AKP’nin politikalarına muhalefet eden herkes yargı eliyle bertaraf edilecek fakat mesele burada bitmiyor. İktidar hep daha fazla baskı uygulamak zorunda yönetebilmek için. Siz ne yapacaksınız? Yasama, yürütme zaten halkın aleyhine çalışıyor. İnsanların canı burnunda. Yargı da hak arama yollarını bütünüyle kapatırsa, bir de üstüne hak diyenin bogazına çökerse ne yapacak bu insanlar?
Yani sorumluluğunuz sadece Kişiler üzerinde yarattığınız mağduriyetle sınırlı degil. Haklın genelinde ve tarihe karşı da sorumlusunuz.
Ve siz bu sorumluluğunuzu yerine getirmediğiniz için, freni patlamış yokuş aşagı giden bir kamyon gibi kontrolsüz bir şekilde iktidarın politikalarına yedeklenen yargının adaletsizliğini durdurmak için mücadele etmek de bize düşüyor.
Bügün iki genç insan, tam da bu yüzden ölüm orucunda.
Yargı mensuplarının iktidarın memuru gibi hareket etmesinin yarattığı sonuç bizim omzumuza daha büyük sorumluluklar yüklüyor.
Olağan hak arama yolları artık bütünüyle işlevsizleştiği, adaletsiz yargılamaların giderek sıradanlaştıgı ve kanıksadığı için olağanüstü yollara başvurmak zorunda kalıyoruz. Gökhan yıldırım ve Sibel balaç adil yargılanma hakkını korumak için ölüm orucu yapıyorlar. Gizli tanık, itirafçı tanık beyanların ya da güvenirliligi olmayan,hukuka aykırı bir şekilde elde edilmiş sözde deliller esas alınarak yapılan yargılamalara bir son verilmesini istiyorlar.
Bu eylemin muhataplarından biri de sizsiniz.

Sosyal ağlarda paylaşın