UZUN DİRENİŞLER ÜLKESİ TÜRKİYE 10. BÖLÜM DİRENİŞÇİ EFELER: “Adalet kanunları, sermaye hizmetkarı!”

Aydın Belediyesi’nde İmar A.Ş.’de çalışırken, sendikalı oldukları için işten çıkarıldılar. Direnişe geçtiler. İşten çıkarılalı, 400 günden fazla oldu. Yalvarmadılar. Haklarını direnerek alma yolunu seçtiler.

Baskılar oldu, yılmadılar. Kazanmanın ancak böyle mümkün olduğunu görmüşlerdi çünkü.

Onlar Aydın’ın efe geleneğinin devamcısıydılar.

Dağa değil ama direnişe çıktılar.

Kendilerine “direnişçi efeler” dediler. Yakıştı da.

Direnişlerinde sık sık CHP’ye seslendiler.  İnternette “YetmediMİCHP”, “#EfelerDirenişteCHPNerede!” sloganlarını kullandılar sık sık.

Direnmeye devam ediyorlar.

Ve GHA röportajı vesilesiyle, eğer sorun çözülmezse, direnişlerini CHP Genel Merkezi önüne taşıyacaklarını açıklıyorlar. 

GHA: Sizce ülkemizde direnişler neden bu sürüyor?

Direnişçi Efeler: Aydın büyükşehir belediye çalışanları, 2018 Temmuz ayından bu yana DİSK sosyal-is sendikasına üye olduk. İşten çıkarıldığımızın 418. günündeyiz.

Haklı davamızın sürecinde Aydın iş mahkemeleri sendikal tazminat ve işe iademiz kararı uygulanmayarak itiraz edilmiştir. Bir üst mahkeme kararlarını bekliyoruz.

Surecin uzaması adalet sisteminin yetersiz olduğu ve iş yükünün fazla olmasıyla birlikte 3 aylık süreçte bitecek iş mahkemeleri 1 sene, 2 sene sürüyor.

Kimi örnekler var, koza iş davaları gibi 3 seneyi buluyor. Burada sermaye hizmetkarı, patronlar ve kapitalist sisteme entegre adalet kanunları; biz vatandaşa hakkımızı hukukumuzu ve adaletimizi maalesef sağlamıyor… Sermayeden yana taraf olduklaru aşikardır.

GHA: Uzun direnişlerin zorlukları neler?

Direnişçi Efeler: Bu süreçte 2 husus bizi zorlamıştır, direniş alanımızdaki mevsimsel değişimler ve zorlu koşullar. Ama gerçek şu, sınıf bilinci ve emek mücadelesi işlemiş yüreğimizle bu zorluklar karşısında mücadelemiz sürüyor.

Direnişimiz mahkeme kararlarımız uygulanıncaya kadar devam edecektir.

Hak hukuk ve adalet dıyen siyasi bürokratlar ve başkanlarına, patronlarına çağrımızdir; gelin bu ayıptan dönün! İşe iade mahkeme kararını uygulayın! İtirazınızı derhal geri çekin!

Diyoruz.

CHP parti yetkilileri, bu hukuksuzluğu 418 gündür görmezlikten ve duymazlıktan geliyorlar. Yanlış yapan bizdense görmeyelim duymayalım diyorlar. Biz de diyoruz ki ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün… diyoruz ve haykırıyoruz.

“CHP çözüm bulmadığı takdirde, Ankara CHP Genel Merkezi önünde eylemimize devam edeceğiz”

Bizler işçiyiz emekçiyiz. bizim siyasi çıkar ve koltuk sevdamız söz konusu olamaz.

Bu direnişe. hukuksuzluğa sessiz kalan CHP genel merkezi önünde, önümüzdeki süreçte parti yetkilileri çözüm bulmadığı takdirde. Ankara Genel Merkezi önünde eylemimize devam edeceğimizi sizler aracılığıyla istiyoruz.

Tüm haksızlığa maruz kalmış işçi arkadaşlarımızın direnişlerine selâm olsun. Haklı onurlu direnişler direnişimizdir. Birleşe birleşe kazanacağız.

Yarın: Cargill Direnişçileri… 500 Güne ulaşan bir başka direniş…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.