Uyuşturucu baronları ülkeyi yönetiyor, uyuşturucuyla mücadele edenler ömür boyu hapislere mahkum ediliyor

“Uyuşturucuyu, Erdoğan’dan Soylu’ya, Binali Yıldırım’dan Bilal Erdoğan’a AKP’liler yönetiyor” cümlesi artık onlarca kez kendini doğrulayan olaylar sonucu çok kolay kurulabiliyor.
Evet çok açık ve net ki uyuşturucu AKP’nin denetiminde ve yönetiminde.

En son geçtiğimiz aylarda AKP ile arası bozulan çeteci Sedat Peker’in itirafları sonrası ortalığa saçılan tonlarca uyuşturucudan bahsedilmişti.
Kolombiya’dan yola çıkıp Mersin’e gelecek gemiden 5 tondan fazla saf kokain yakalanmıştı. Ve bu konuyla ilgili tek bir kişi gözaltına dahi alınmamıştı.
Sedat Peker bu uyuşturucu trafiğinin AKP’liler tarafından, Binali Yıldırım’ın oğlunun adını da vererek yapıldığını söylemişti. Ve söylediği hiçbir şeyin aksini ispat edemedi AKP’liler.
Benzer olaylar çokça yaşandı son bir kaç yılda.
Geçtiğimiz aylarda Brezilya’da uçak ele geçirildi uyuşturucuyla dolu. Her ne hikmetse Cumhurbaşkanı’nın eski makam uçağında. Uyuşturucunun gideceği kişi Şeyhmus Özkan tutuklanıyor. Tutuklanması üzerine Şeyhmus Özkan’ın instagram hesabından Süleyman Soylu ile birlikte çekilmiş fotoğraflar yayınlanıyor. Her ne hikmetse ertesi gün “bağımsız yargı” tarafından serbest bırakılıyor. Artık dışarda ne şekilde anlaştılar bilinmiyor ama bir kaç gün sonra tekrar tutuklandı Şeyhmus Özkan. Ama iplik çok açık pazara çıkmıştı Süleyman Soylu’nun.

En son Ali Osman Akat yakalanıp tutuklandı. Ali Osman Akat’a gelmek üzereyken yakalanan kokainin miktarı 111 kg. Kimbilir kaç tondan sonra bu işte yakalandı.
Zannedilmesin ki Ali Osman Akat Süleyman Soylu’nun polislerinin takipi ile yakalandı. Hayır böyle bir şeyin olması ne mümkün. Sebebi, Ali Osman Akat sadece Süleyman Soylu ile değil Erdoğan dahil tüm AKP’liler ile canciğer kuzu sarması.
Hepsiyle fotoğrafları var.*

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır mecliste yaptığı konuşmada “Alman Federal Gümrük İrtibat Bürosu yakalayıp Türk yetkililerle paylaşmasaydı, ne olacaktı? … Bu fotoğraflara rağmen, bilgilere rağmen Almanya bilgi veriyor ve yakalanıyor. Bu ülkenin İçişleri Bakanı ne işe yarıyor?” diye sormuştu.
Biz verelim cevabını Ali Mahir Başarır.
Alman Federal Gümrük İrtibat Bürosu yakalayıp Türk yetkililerle paylaşmasaydı Ali Osman Akat’ın AKP’lilerle çarkı devam edecekti. Bundan sonra ya Ali Osman Akat’ı bir şekilde hapisten çıkartıp çark onunla dönmeye devam edecek veya yerine başka birini bulacaklar. Uyuşturucu baronlarının hemen tamamının AKP’nin üst düzeyleri ile fotoğraf vermelerinin hiç bir tesadüfi yanı yoktur. Özellikle yan yana poz verilir ki tüm hukuki veya polisiye yaptırım onlara yanaşmasın.
“Bu ülkenin İçişleri Bakanı ne işe yarıyor?” sorusunun bir çok cevabı var Ali Mahir Başarır. Birinci cevap uyuşturucu kaçakçılığı gibi, fuhuş, ihaleye fesat, mala çökme vb tüm gayrı meşru işin başında zaten Süleyman Soylu var.

Başka ne iş mi yapar? Uyuşturucuyla mücadele edenleri sahte belgelerle, itirafçı iftiracı ifadeleriyle olmadı olmayan gizli tanık ifadeleriyle tutuklatıp onlarca yıl hapse attırır.

Gökhan Yıldırım’a 46 yıl hapis cezası verilmesini sağlayan da uyuşturucu işinin başındakilerden Soylu’nun işidir. Gökhan Yıldırım uyuşturucuyla mücadele ettiği için AKP tarafından cezalandırılırken böylesine açık bir şekilde halkı zehirleyen AKP’lilerin servetine servet katmasına karşı çıkıyor. Bunun için ölüm orucu yapıyor. Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın talebi açık ve net: Uyuşturucuyla mücadele edenler değil uyuşturucu baronu AKP’liler hapse atılsın.

Süleyman Soylu’nun tüm adalet talepli hareketlere düşmanca saldırmasının sebebi bu büyük suç aygıtının başında olması.
Bu aygıtın ancak ve ancak halk tarafından parçalanabileceğini bildiğinden. Halkın örgütlü hale gelmesini engellemek için halkı örgütleyebilecek devrimcilere hiç bir hukuk, yasa, ölçü tanımadan saldırıyor.

Halkın en ufak hak arama eylemine dişlerini bileylediği polislerini salması bundan.
İşkenceyi sokaklara kadar indirmesinin sebebi de budur…

Yani Ali Mahir Başarır, Süleyman Soylu, faşizmin İçişleri Bakanı ne yaparsa onu yapar velhasıl kelam.
Halkımızın onu Soysuz Süleyman diye adlandırmasının başka bir sebebi yok.

*Akat’ın kendi internet sitesinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte çekilmiş fotoğrafları var.

Sosyal ağlarda paylaşın