Utanmaz Yalancı!

Berat Albayrak. Erdoğan’ın damadı olmaktan başka hiç bir mahareti yok. Sırf bu yüzden Hazine ve Maliye Bakanı yapılmış yine kayın pederi Erdoğan tarafından.

CNN türk’te Ahmet Hakan’ın düzenlediği programda konuştu dün akşam.

Ülkenin her anlamda kötüye gidişini bilmeyen yok. AKP devleti, doların durduramadıkları yükselişi karşısında çaresiz.

Ahmet Hakan o bilinen yağcılığı ile büklüm büklüm de olsa bir soru yöneltiyor Berat’a: Ekonomiden pek anlayan biri değilim ama, dolar yükselince telaşlanıyorum, kur yükselince telaşlanıyorum, eyvah diyorum her şey pahalılaşacak, ülkemizin ekonomisi kötüye gidecek… Endişelenmeli miyim?

Ahmet Hakan doların yükselmesinin ne demek olduğunu biliyor elbette ki. Aklı sıra halk adına konuşuyor. (halkın ekonomiden anlayıp anlamadığı konusunda bir kaç söz de A. Hakan’a etmek gerekir ama konumuz Berat olduğundan şimdilik erteliyoruz)

Berat Albayrak o pişkin, o utanmaz  yüzsüzlüğü ile cevap veriyor:

Birincisi şunu sorayım size: Dolarla mı maaş alıyorsunuz?

-Hayır

Dolar borcunuz mu var

-Yok

Dolarla bi işiniz var mı?

-Ama etkilemiyor mu hayatı?

Bu kadar da utanmazlık olur mu diye sorabilirsiniz.Olur! Halkı aç, yoksul, adaletsiz bırakırken utanmayanlar yalan atarken de utanmazlar. Hele ki ar damarı çatlamışsa yüzü de kızarmaz.

Ancak burada yapılan başka bir utanmazlık, bir başka küstahlık. Bir aptalın, kuş beyni ile halkı aptal yerine koyması kabul edilemez. Aklı sıra o söyleyecek halk da inanacak:
“Dolarla işin yok ki boş ver sen işine bak” diyor halka.  Ülkede her şey dolara endekli. Alış veriş, ithalat ihracat dolar ile yapılıyor.  Dolardaki yükselmenin çarşı pazarda ne anlama geldiğini halk iyi bilir. En ufak bir yükselme hemen fiyatlara yansır. Önce motorine, sonra gaza, elektriğe zamlar gelir. Sonra yavaş yavaş herşeye. Bunu halk her gün yoksullaşarak zaten yaşıyor.

Geçmiş kameraların karşısına, 2 300 tl aylık ile yaşamaya mahkum ettiği milyonlarca yoksul emekçiye yalan atıyor.

 Aç yoksul ve adaletsiz bıraktığınız halkı artık yalanlarınızla kandıramazsınız. O halk haziran ayaklanmasından çok daha büyükleri ile gelecektir. Yalanlarınız  sizi bundan kurtaramayacak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.