ÜNİVERSİTELERDE “UZAKTAN EĞİTİM” KARARINA PROTESTOLAR SÜRÜYOR

AKP iktidarı, depremde evsiz kalan halkımızı yerleştirmek için bir çok seçenek olmasına rağmen, üniversitelerin kapatılıp “uzaktan eğitime” geçileceğini açıkladı.
İktidar, halkın onbinler halinde katledildiği bir zamanda, üniversiteleri kapatmakla, hem “yer sorununu çözmüş” görünecek, hem bir muhalefet odağını etkisizleştirmiş olacak.
Değilse, bu ülkede kuşkusuz depremzede halkımızın yer sorununu çözmek için çok farklı seçenekler de var.

Faşizmin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Şubat’ta Diyarbakır’da yaptığı açıklamada, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtları “afetzedeler için misafirhane haline getireceklerini, bu nedenle de üniversitelerin yaz dönemine kadar tatil edildiğini” duyurmuş; eğitimin “uzaktan” yapılacağını belirtmişti.

AKP faşizminin “uzaktan eğitim” kararı, daha ilk günden itibaren bir çok üniversitede eylemlerle protesto edildi.

  • Deprem katliamının yaşandığı bölgede, Çukurova Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği, yaptıkları açıklamayla “Uzaktan eğitim kararından vazgeçilmesi” gerektiğini belirttiler.
  • İstanbul Üniversitesi öğrencileri, 14 Şubat’ta yaptıkları eylemle,
    yaşanan büyük depremin ardından depremzedeler için yurtların boşaltılmasının sonucu olarak üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilmesini protesto ettiler.
    Beyazıt Ana Kapısı önünde yapılan eylemde,
    “üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararını daha büyük sorunları tetikleyecek, yanlış bir adım olarak değerlendiriyoruz.” denildi.
  • Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, iktidarın uzaktan eğitim kararının kaldırılması ve “yüz yüze eğitim yapılması” için Rektörlüğe dilekçe vermekm istediler.
    Rektörlüğe dilekçe vermek isteyen öğrenciler polis ve güvenlik saldırısı sonucunda
    gözaltına alındı.
  • Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları eylemde, “vazgeçilen ilk alanın eğitim olmasını kabul etmiyoruz, bizler buradayız ve dayanışmamızı üniversitede yan yana gelerek göstermek istiyoruz.” dediler.
  • Kadıköy yakası’nda okuyan üniversite öğrencileri,
    Kadıköy / Süreyya Operası önünde uzaktan eğitime karşı açıklama yapmak istediler. Eylem kaymalaklık tarafından yasaklandı.
    Eylem, “Toplumda infial uyandıracak, milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebileceği” gerekçesiyle yasaklandı.
    Buna rağmen eylemi yapmak isteyen 23 öğrenci gözaltına alındı.
  • Ankara Üniversitesi öğrencileri, Tandoğan’da yaptıkları eylemle, uzaktan eğitim kararının iptal edilmesini istediler.
    Eylemde şu soru soruldu:
    “Her fırsatta yüz yüze eğitim hakları ellerinden alınan üniversiteliler soruyor: 1 milyon 800 bin boş konut varken neden KYK?”
  • Edirne’de 15 Şubat’ta öğrencilerin ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla yapılan eylemde, deprem nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınması protesto edildi.
  • Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri, 16 Şubatta yaptıkları eylemle uzaktan eğitim kararını protesto ettiler.
    Fındıklı Yerleşkesi’nde yapılan eylemde, “Uzaktan eğitim istemiyoruz”, “1.800.000 boş konut varken neden KYK?”, “Yüz yüze eğitim hakkımız” yazılı döviz ve pankartlar taşındı.
  • Hacettepe öğrencileri 17 Şubatta yaptıkları eylemle, uzaktan eğitim kararını protesto ettiler.
  • ANKARA Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, 17 Şubat’ta Hacettepe Hastanesi önünde yaptıkları eylemle, uzaktan eğitim kararının iptal edilmesini ve barınma sorununun çözülmesini istediler.
  • 20 Şubat’ta İstanbul Cerrahpaşa’da uzaktan eğitim kararı protesto edildi.
    YÖK’ün depqremin ardından “tıp fakültelerinde 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencilerinin eğitimlerine bahar yarıyılında uzaktan eğitimle devam edeceklerini” açıklamasına karşı yapılan eylemde, bu karar protesto edildi.
Sosyal ağlarda paylaşın