Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Meşruluğu Yerine LOBİCİLİK!..

Basına yansıyan bilgilere göre, PKK çizgisindeki Suriye örgütlenmesi YPG, ABD’de lobi çalışmalarına başladı. Lobi faaliyetleri için Cumhuriyetçilere yakın bir lobi şirketiyle anlaşma yapıldığı belirtiliyor.

Bu konuda Foreign Lobby Report’a yayınlanan ve şu ana kader YPG tarafından tekzip edildiğine dair bir bilgi olmayan habere göre,  (https://www.foreignlobby.com/2021/04/30/syrias-kurdish-ypg-fighters-get-a-lobbyist/), YPG temsilcileri, Jim Dornan Strategies isimli lobi firması ile 30 Nisan 2021’den itibaren geçerli olmak üzere bir anlaşma imzalanmıştır.

YPG Lobicilerden Ne İstiyor?

YPG adına Nuri Mahmut ve lobici, kongre üyesi James Dorman’ın sahibi olduğu Jim Dornan Strategies isimli lobi firması arasında yapılan anlaşmaya göre; amaç, öncelikle;

Suriye’de ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin askeri, lojistik, teknik ve mali her türlü desteğini alan YPG’ye politik desteği üst seviyeye çıkarmaktır.

Yapılan anlaşmaya göre;

“YPG elemanları ile ABD’li siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları, medya ve eğitim kuruluşları arasında iletişim sağlanacak, organize edilecek toplantılarda tarafların bir araya gelmesi sağlanacak.”

Lobi firması ile anlaşmanın bir diğer amacı da “YPG`nin temsilcilerinin Washington’a yaptığı ziyaretlerde ortaya çıkacak sorunlarını çözmek.”

Lobi firması tarafından gerçekleştirilecek bu faaliyetler için firmaya YPG tarafından 7 bin dolar ödeneceği belirtiliyor. Bu kuşkusuz, kağıt üzerindeki ödeme olmalı.

Çünkü, emperyalizmin dünyasında, burjuva siyaset dünyasında hiçbir şey bu kadar “ucuz” değil.

Lobicilik, Emperyalizmin Ve İşbirlikçilerin Yöntemidir

Bilindiği gibi, Amerikan kongresine yönelik “lobi faaliyetleri” burjuva politikacıların ve partilerin onyıllardır başvurduğu bir yöntemdir.

Lobicilik, ABD yöneticilerinin PARA ile, RÜŞVET ile İKNA edilmesidir. Burjuva politikası, haklılık, doğruluk, adalet üzerine değil, alavere dalavere üzerine, aldatma üzerine kurulduğu için, ikna faaliyetleri de bu şekilde DOLAR üzerinden sürmektedir.

Burada çarpıcı olan, burjuva politikacıların bu yöntemine, YPG’nin de başvurmuş olmasıdır. Bu da gösteriyor ki, artık “ulusal kurtuluş hareketi” olarak değil, bir burjuva kuruluş olarak düşünülmekde ve ona uygun politikalar ve yöntemler kullanılmaktadır. 

Ulusal kurtuluş hareketleri emperyalistlerin değil, halkların desteğini sağlamaya çalışır. Ancak YPG artık o noktadan çoktan çıkmış, Suriye’de ABD adına bulunan bir güce dönüşmüştür. Lobicilikle yapmak istedikleri de Suriye’deki “işbirlikçilik konumlarını” güçlendirmektir.

Sosyal ağlarda paylaşın