UKRAYNA İKTİDARININ BAŞINDAKİ ZELENSKİ KİMDİR?

(Aşağıdaki yazı Halk Okulu dergisinin 121. Sayısından alınmıştır.)

Emperyalizm bir ülkeye saldırırken kullandığı belli yöntemler vardır. Zamana ve ülkenin özgün koşullarına göre bazı değişiklikler gösterse de, emperyalist haydutlar benzer yöntemler uygulamaktadır.

Amerikan emperyalizmi bir ülkeyi ele geçirmek istediğinde 5 temel yöntemle saldırır:

1-Hedefindeki ülkede kontrgerilla, dinci, milliyetçi örgütler kullanarak iç savaş çıkartma

2-Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı ile saldırma

3-NATO kararı ile saldırma

4-“Koalisyon”lar veya müttefikleri ile beraber saldırma

5-Tek başına saldırmaç

Emperyalizm saldırısını ASKERİ, İDEOLOJİK, KÜLTÜREL, SİYASİ, EKONOMİK olarak ve bunlara bağlı yöntemler ve araçlarla sürdürür.

Bu yüzden dünyadaki herhangi bir gelişmeyi, yeni bir olayı veya olguyu incelerken; nasıl değerlendireceğimizi, kimin yanında ve kimin karşısında olacağımızı çok iyi biliriz. Çünkü biz devrimciyiz. Çünkü biz savaşın, iki sınıf ve iki ideoloji arasında olduğunu biliriz. Örneğin Ukrayna’daki gelişmeleri nasıl değerlendirmek gerekir? Zelenski dost mu düşman mı, iyi mi kötü mü, desteklenmeli mi desteklenmemeli mi? Bu gibi soruların cevapları, bizim için son derece nettir.

Çünkü emperyalist dünyada kim dost-kim düşman, kim ilerici-kim gerici gibi konularda tek kriter vardır:

emperyalizm karşısındaki tavrı.

Yani Ukrayna’da yaşananlar dünya halklarının yararına mı değil mi, Zelenski emperyalizmin yanında mı yoksa karşısında mı?

Örneğin Joe Biden diyor ki; “ABD Ukrayna’ya savaşmak için asker göndermeyecek; ancak ülkeyi desteklemeye devam edecek. Geçen yıl Washington’un Ukrayna’ya savunmasını güçlendirmek için rekor düzeyde güvenlik desteği sunduk. Bunlar arasında 650 milyon dolarlık füze ve cephanelik ile 500 milyon dolarlık insani yardım ve ekonomik destek de var. Bu hafta ise Ukrayna’nın ekonomik dayanıklılığını desteklemek için 1 milyar dolarlık devlet kredi garantisi sunma kararı aldık.”

Sadece bu açıklamaya bakarak bile sorulması gereken soru şudur:

Amerika dünya halklarının dostu ve kurtarıcısı olduğu için mi milyarlarca dolar para yardımı yapıyor ve milyonlarca dolar askeri cephanelik ve füze veriyor?

Elbette HAYIR!

Biden, “ABD ve müttefikleri Ukrayna halkını desteklemeye devam edecek” diyerek bitiriyor konuşmasını. ‘Destek’ ile kast edilen, dünya halklarına saldırıların süreceğidir.

Emperyalizmin Bunca “Yatırım” Yaptığı Kukla Volodimir Oleksandroviç Zelenski Kimdir?

Zelenski; ekonomi ve hukuk okumuş; ama komedyenlik yapıyor. Oyunculuk ve yönetmenlikte ünleniyor. 2015 yılında önce sahne şovlarıyla sonra da televizyonda boy gösteriyor. Asıl olarak ünlenmesi ise, bir devlet başkanını canlandırdığı rol oluyor.

Senaryoya göre; dürüst bir tarih öğretmeniyken tesadüfler sonucu Cumhurbaşkanı seçiliyor ve kendisine “Halkın Hizmetkarı” diyor.

Sonrasında aynı isimle parti kurdurtulup, Zelenski’de bu partinin başındaki adam olarak Başbakan seçtiriliyor. Ve elbette oynadığı karakterle, başına geçtiği siyasi partinin adının aynı olması tesadüf değildir!

1978 doğumlu Zelenski, emperyalizmin “Arap Baharı ve renkli devrimler” politikasını uyguladığı bir

süreçte öne çıkarılmıştır. Yani emperyalizmin kışkırtması, kuklalarıyla yönlendirmesi ve finanse

etmesi sonucu iktidarlara karşı halkları sokaklara dökerek iç çatışmalar çıkarıp, istemediği iktidarı devirip, istediklerini ise iktidar yaptığı bir süreç.

Ukrayna’da 2004 Kasım’ında başlayıp 3 ay süren ve adına “Turuncu Devrim” denilen süreç yaşanmıştı.

Zelenski de halkın ayaklandırıldığı bu süreçte öne çıkarılmış bir işbirlikçidir. Dünyanın her yerinde bu tip kişileri öne çıkararak sonuç almayı denemiştir emperyalizm.

ZELENSKİ KİMLER TARAFINDAN FİNANSE EDİLDİ, KİMLER TARAFINDAN DESTEKLENDİ?

HALKIN HİZMETKARI dizisinin ve aynı isimle kurulan siyasi partinin finansörlüğünü İGOR

KOLOMOYSKİY yapıyor. Kendi gücüne güç katmak için Zelenski’yi kuklası yaparak iktidar kurdurtuyor.

Kolomoyski; İsrail’in yanı sıra Ukrayna ve KKTC vatandaşlığı da olan bir televizyon sahibi. Aynı

zamanda Banka, Petrol, Doğalgaz, Maden ve Havayolu şirketlerinin de sahibi.

Ukrayna bankası aracılığıyla beş milyar dolar hortumlayarak ve “TURUNCU DEVRİM” denilen süreçten faydalanarak servetine servet katan bir halk düşmanıdır.

Yani biz destekler ya da tavır alırken; şahısların kendilerine değil, hizmet ettikleri sınıfa göre tavır belirleriz. Dünya halklarının baş düşmanı ABD emperyalizmi ile AB emperyalistleri, Ukrayna halkını savaşa sürükleyerek, Asya’da ve Ortadoğu’da egemenliğini pekiştirmek istiyordu. Bu sürece gönüllü kuklalık eden Zelenski için elbetteki “ilerici-demokrat” denilemez ve KESİNLİKLE desteklenemez! Leninizmin ilkelerinden biri de “Ulusların Kendi Kaderini Tayin Hakkı”nı tanımaktır. Yani her halk, nasıl yaşamak istediğine kendisi karar vermelidir.

Elbette biz de bu ilkeyle hareket ediyoruz. Burada da belirleyici olan Ukrayna halkının ne istediğidir.

Burada belirtmek gerekir ki; dünya halklarının kendi kaderini ÖZGÜRCE tayin edebilmesinin TEK

KOŞULU sömürücü egemen sınıfın ortadan kalkarak, emperyalizmin yeryüzünden silinmesidir.

Sonuç olarak; ABD’nin Ukrayna’da yapmak istediği; bir dünya sistemi kurmadan yaşayamayacağına göre, tüm dünyada imparatorluğunu kurmak ve pekiştirmektir. Bu nedenle Ne NATO ne ABD ve AB emperyalizmi;

Ukrayna ve dünya halklarının yararına olabilecek hiçbir şey yapmazlar!

Ukrayna ve tüm dünya halklarının tek kurtuluşu devrimdir, sosyalizmdir. Bu kurtuluşu gerçekleştirmek için ise emperyalizmi ve işbirlikçilerini yeryüzünden silene kadar mücadele etmektir.

Aksi halde hiçbir vatan bağımsız, hiçbir halk özgür olamaz!

EMPERYALİST HAYDUTLUĞA SON VERMENİN TEK YOLU; BİRLEŞMEK VE SAVAŞMAKTIR!

ABD ve AB EMPERYALİZMİNE KARŞI UKRAYNA HAKLARININ YANINDAYIZ!

KAHROLSUN EMPERYALİZM, YAŞASIN HALKLARIN MÜCADELESİ!

Sosyal ağlarda paylaşın