Uğur Şahin’in Biontech’i Aşı Fiyatını 12 Eurodan 19.5’e Yükseltti

Uğur Şahin belirli aralıklarla yayınlanan Forbis milyarderler listesine girmişti. Uğur Şahin Alman Biyokimya tekeli Biontech’in kurucu ortaklarından. Ülkemizde sağından “soluna” medya, Uğur Şahin’in başarı hikayesini anlatmıştı. 12 eylül’de ülkeyi terk etmek zorunda olan demokrat bir aileden bahsedenler mi dersiniz, açlıktan kimya şirketi ceo’luğuna uzanan başarı hikayesi mi dersiniz, ne kadar ülkelerini sevdiklerini anlatanlar, insanlığa hizmetlerinden dem vuranlar…

Bugün Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, AB’nin Pfizer-BioNTech’in Covid-19 aşısı için yeni anlaşmaları doz başına 19.5 euroya yapacağını duyurdu.

Euractiv.com’un haberine göre, dün bir açıklama yapan Borisov, 2022-2023 aşıları için Pfizer-BioNTech ile görüşmeleri sürdüren Avrupa Komisyonu’nun doz başına 19.5 euroluk kontratlarla karşılaştığını belirtti. “12 euroluk Pfizer aşısı, önceki anlaşmada 15.5 euroya yükselmişti. Şimdi 900 milyon aşı için 19.5 euroya anlaşılıyor” diyen Borisov, aşı fiyatının keskin biçimde yükseldiğine dikkat çekti.

Ee dünyada bu kadar ölümlerin söz konusu olduğu şu günlerde, bir ilaç tekelinin halkları düşüneceğini beklemek saçmalık olurdu. Tabii ki durumdan faydalanmak varken aşı olamadığından binlerce insanın öleceğini niye düşünsün ki Uğur Şahin’in sahibi olduğu Biontech tekeli. Onlar kazanacağı milyarları, Forbes milyarderler listelerini bilirler halkların sağlığı onları ilgilendirmez.  Bu arada aşının faydalı olup olmadığı, hastalığa etkisi, yan etkilerinin de bilinmediğini bir dipnot olarak yazmakta fayda var.

Sosyal ağlarda paylaşın