“Türkiyeli devrimcilerin kaldığı iki dernek Yunan faşizmi, Amerikan emperyalizmi ve AKP faşizminin polisleri tarafından basıldı”

Doğan Haber Ajansı’ndan edindiğimiz bilgiye göre Yunanistan’ın başkenti Atina’da sabah saat 03.00 civarında özel hareket timleri ağır silahlarla yaptığı baskın sonucu otuz civarında Türkiyeli devrimciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlara destek amacıyla baskınların yapıldığı yerlere giden 7 kişi daha gözaltına alındı. Yapılan baskınların ardından Yunan polisinin olay yerinde arama! yapmaya devam ediyor.

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Sepolia, Avlonos Caddesi ve Exarchia semtindeki Tzavela Caddesi üzerinde bulunan adreslere sabah saat 03.00 civarında Yunan Özel Harekât Timleri, sivil ve Çevik Kuvvet ekipleri evlere yönelik baskın düzenlendi. Baskın yapılan adreslerde Uyuşturuya Karşı Savaş, Sepolia’daki Avlonos Caddesi’nde faaliyetlerini sürdüren Türkiye’deki Siyasi Tutsaklarla Dayanışma Komitesi var.

Yapılan baskınlara ilişkin Yunan Polis Merkezi, DAEV operasyonunun devam ettiğini duyurdu. EYP(Terörle Mücadele Servisi) ile işbirliği yaptıklarını, Ulusal İstihbarat Servisi ile ortaklaşa yapıldığını belirti. Baskın esnasında gözaltına alınan 26 kişinin karakola getirildiklerin ve baskınların yapıldığı yerlerde aramaların sürdüğü bildirildi. Polis açıklamayı baskın bittikten sonra yapacağını söyledi.

Baskınların duyulmasıyla birlikte operasyonların sürdüğü yerlere sahiplenmeye giden 7 kişi de buradan gözaltına alındığı bilgini aldık.

Türkiye’deki Siyasi Tutsaklarla Dayanışma Komitesi’nin faaliyetlerinin devam ettiği büroda aramalar sürerken, bina önünde komiteyi temsilen yapılan açıklamada ise şöyle denildi; “Türkiyeli devrimcilerin kaldığı iki dernek Yunan faşizmi, Amerikan emperyalizmi ve AKP faşizminin polisleri tarafından basıldı. Bu dernekler yıllardar burada faaliyette bulunmaktadır. Burada Türkiyeli ölüm orucu gazileri bulunmaktadır. Buradan otuza yakın insanı gözaltına aldılar. İşkence yaparak gözaltına aldılar. Gözaltına alınanlarla ilgili her hangi bilgi alamıyoruz. Korona virüsünü bahane ederek soka çıkma yasağı uygulayan emperyalizmin sözcülerini onlarca polisini devrimcilerin kaldığı büroların önüne yığarak işkence ile onlarca devrimciyi gözaltına alıyor…”

Türkiye’deki Siyasi Tutsaklarla Dayanışma Komitesi gözaltına alınan Türkiyeli devrimciler hakkında  derhal bilgi verilmesini ve koşulsuz serbest bırakılmasını istiyor.


Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.