Türkiye’de Kahrolsun Alman Emperyalizmi Sloganları Özgül Emre için…

Avrupa’nın bir çok yerinde Özgül Emre için yapılan eylemlere bugün Türkiye’den yapılan ber eylem de eklendi. Erkan Munar Alman Konsolosluğu önüne döviziyle çıktı. Tek başınaydı ama polis tek kişiye bile izin vermiyordu. Ne de olsa Alman devleti Özgül Emre’yi ülkemizdeki faşizme karşı mücadele ettiği için de tutuklamıştı. O yüzden polis bir kişiye bile izin vermek istemedi. Ancak o sese engel olamadı. O slogan haykırıldı: KAHROLSUN ALMAN EMPERYALİZMİ!

Alman devleti 43 gündür açlık grevindeki Özgül Emre’nin taleplerini kabul etmek yerine hastaneye kaçırdı. Zorla müdahale tehdidi ile karşı karşıya olan Özgül Emre için hastane önünde toplanan yoldaşları gece boyu sloganlarıyla hastane önündeki bekleyişlerini sürdürdü.
Bugün öğlen saatlerinde
Özgül Emre’nin talebi kendi elbiseleri!
Alman devletinin binbir türlü yalan, hileye başvurarak karşılamadığı, çok basit karşılanabilecek bir talep: Tek Tip Elbise dayatmasına son verilmesi. Kendi elbiselerinin verilmesi.
Elbiselerinin verilmesinde bir sakınca yoktur diye Almanya’nın en yüksek mahkemesinin kararı olmasına rağmen “çok kocaman Alman devleti” elbiseleri vermemek için türlü türlü oyunlar oynuyor.
Bugüne kadar elbiselerini vermemek için uydurduğu yalanlara bakın:

  • Mahkeme kararı bize gelmedi
  • Bu hafta başı vereceğiz
  • Elden verilen elbiseleri veremeyiz. İnternetten sipariş etsin.
  • Dışardan gelen elbiseleri içine bir şeyler iliştirilmesi mümkün. Güvenli değil.
  • Elbise almak için para yetmedi…
    Bu yalanları sıralarlarken, Özgül Emre açlık grevindeydi ve bu açlık grevinin son bir haftasına kadar kendisine ne şeker ne de tuz verildi. Suyu da yeteri kadar vermeyen Rohrbach hapishanesi Özgül Emre’nin sağlının ciddi şekilde bozulmasına sebep oldu.
    Şu an açlık grevinin çok ilerleyen günlerinde karşılaşılabilecek sağlık sorunları ile karşı karşıya. İçtiği suyu kusması çok ciddi hayati tehlike arz ediyor.
    Avrupa’nın bir çok yerinde ve Türkiye’de Özgül Emre için eylemlikler sürüyor…
Sosyal ağlarda paylaşın