Türkiye Ambülanslarında İşkence Sahneleri

Türkiye’nin Suriye’de başlattığı saldırı operasyonları YPG’li savaşçılardan sonra şimdi de Suriyeli askerleri hedef alıyor. 

Türkiye Sağlık Bakanlığına ait ambülanslar işkence ve sorgulama araçları olarak kullanıyor şu saatlerde Suriye topraklarında. Cihatçı çetecilerden oluşan ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) ile TSK askerleri güruh halinde yakaladıkları Suriyeli askerleri linç ediyorlar. 

Bugün 20’den fazla Suriye askeri işkence ile öldürüldü. 18 asker rehin alındı. 

Sosyal medya üzerinden yayınlanan birçok video ile yaşananlar açıkça ortaya çıkıyor.

Suriye Türkmenlerinden oluşan ve ÖSO’yu oluşturan Sultan Murad Tugayı, Liva Sukur El Şamal (Kuzey Şahinler Tugayı) ve Muntasir Billah Tugayı adamları yer alıyor bu videolarda
Türkiye devletinin kiralık askerleri olan bu adamlar patronlarına yaranmak istercesine cep telefonlarıyla işledikleri her vahşeti kayda alıp yayınlıyorlar.  Adeta içlerinde yarışırcasına video paylaşımları yapıp, tugaylarının isimlerini defalarca tekrarlıyorlar ve “ateist, komünist domuzlar”, “Esad’ın domuzları” gibi konuşmalar yapıyorlar. 

Tüm bu gruplar, Türkiye’nin bir önceki Suriye işgal operasyonlarına katılmakla biliniyor: Cerablus’taki Fırat Kalkanı operasyonu ve Afrin’deki Zeytin Dalı operasyonu. 

Milli Savunma Bakanlığı akşam saatlerinde bir açıklama yaparak “rejim unsuru olduğunu iddia eden 18 kişinin sağ olarak ele geçirildiğini” aktardı! Kendi ülkelerinde, ordularında topraklarını savunan Suriye askerlerinin “iddiaları” araştırılıyormuş…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.