Tunus Emekçileri Partisi: “Ne Darbe Ne Ennahda! Çözüm Halk Demokrasisi İçin Mücadele”

Tunus’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’in, pazar günü, Başbakan Hişam Meşişi ve islamcı Ennahda partisinin de desteklediği hükümeti görevden almasıyla, said’in lehinde ve aleyhinde gösteriler yeniden başladı. Egemen sınıflar arasında çelişki ve çatışmalar sürerken, ülkede açlık, yoksulluk, adaletsizlik de büyüyor.

Gelişmelerle ilgili olarak Tunus Emekçileri Partisi de bir açıklama yaparak, tavırlarını “Ne darbe ne Ennahda, çözüm halk demokrasisi için mücadele” olarak ifade etti.

Açıklamada, Kays Said’in son müdahalesi “darbe” olarak nitelendirilirken, Ennahda hareketiyle bir ittifakın da reddedilmesi gerektiği belirtiliyor.

Açıklamada şöyle deniliyor:

“Cumhurbaşkanı kendisinden bekleneni yaptı. İstisnai anti-demokratik önlemler, Said’in uzun süredir yürütme, yasama ve yargının yani tüm yetkileri tekeline alma çabasını somutlaştırmaktadır. Mutlak otokrasi sistemini yeniden kurmaya yönelik adımlar atıyor”.

“Tüm sistemin, cumhurbaşkanlığının, parlamentonun ve Ennahda öncülüğündeki hükümetin sorumlu tutulması ve alaşağı edilmesi çağrısını yineliyoruz”.

“Tüm demokratik ve ilerici güçleri, partileri, örgütleri, dernekleri, aktörleri ve şahsiyetleri, ülkeyi kötü bir döngüye sokabilecek ve Tunus halkının kurtulmak için büyük fedakarlıklar yaptığı mutlak otokrasinin zulmüne yeniden düşmesine yol açabilecek bu tehlikeli gelişmeler ve bunların yansımalarıyla yüzleşmek için birleşik bir tutum formüle etmek üzere bir danışma mekanizması etrafında acil olarak toplanmaya çağırıyoruz.”

Sosyal ağlarda paylaşın