TUAY-DER: “Bir an evvel talepleri karşılanmalı!”

Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyeleri, Grup Yorum üyelerinin ölüm orucuyla ilgili bir basın açıklaması yaptılar.
Diyarbakır TUAY-DER binasında düzenlenen ve TUAY-DER yönetici ve üyelerinin katıldığı toplantıda, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu göreve çağrıldı.


TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, ölüm orucundaki Grup Yorum üyelerinin taleplerini dile getirerek, bu taleplerin haklı olduğunu belirtti.
Güzel, konuşmasında şöyle dedi: “bu hukuksuz uygulamalara devam edilmesi, ileride olumsuz olayların gerçekleşmesine yol açabileceği gibi tutsakların can güvenliklerinin de tehlikeye düşebileceği endişesini taşımaktayız. Grup Yorum üyelerinin, tutsakların bir an evvel taleplerinin karşılanması gerektiği açıktır. Yasal haklarının karşılanmamış olması ve hukuksuzluğun devam etmesi sebebiyle tutsaklar ölüm orucunu sürdürüyorlar”・.


Güzel’in konuşmasında Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’冢a çağrıda bulunularak, Grup Yorum üyelerine yönelik hukuksuzluk ve keyfi uygulamalara son verilmesi, tutsakların taleplerinin kabul edilmesi talep edildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.