Tokat’ta Kuran Yakıldı… NEREDE Bir Kuran Yakılmışsa, Orada PROVOKASYON Vardır…

Tokat’taki “Topçam Baba Gayip Erenleri Şeyh Salih Ziyaretgâhı” önünde, yakılmış halde 3 Kuran bulundu.

Topçam Baba Gayip Erenleri Şeyh Salih Ziyaretgâhı, Tokat merkeze bağlı Günevi köyünün Topçam yaylasında bulunuyor ve Alevi ve Bektaşiler tarafından kutsal kabul edilen bir ziyaret yeri.

Yakılmış kuranlar, orada kazılmış bir çukurda bulundu.

Kuranları kimin yaktığı, orada mı yaktığı veya oraya yakılıp mı getirildiği belli değil.

Ancak belli olan şu var ki, bir yerde bir Kuran yakılmışsa, orada bir provokasyon vardır.

Halklar birbirinin inancına saygılıdır ve özel bir kışkırtma, örgütleme olmaksızın böyle şeyler yapmazlar. Devrimciler, sosyalistler, halkların inancına saygılıdırlar.

Geriye iki ihtimal kalır; bu tür provokasyonları yapanlar, hemen her zaman ya gericiler, faşistler veya doğrudan devlettir.

Ülkemizdeki bir çok katliamda, Maraş katliamında, Çorum katliamında, Sivas katliamında, ya “Kuran yakma”, ya “camiye bomba koyma” iddiaları vardır; Kuran ve Cami, provokasyonun ana malzemeleri olarak kullanılmıştır hep.

Tokat’ta olan da budur.

“72 Millet Bir Arada”

Dergahın bulunduğu Günevi köyünün muhtarı Önder Konuk da bu Kuran yakma işinin bir provokasyon olduğunu görerek şu açıklamayı yaptı: “İslam âlemi için önem arz eden ramazan ayında ve 23 Nisan günü yapılan bu eylem tamamen provokatif bir eylemdir”.

Muhtar sözlerini şöyle tamamlıyor: “Biz burada 72 millet bir arada yaşıyoruz. İnsanların dini inançları ile oynayıp mezhepsel çatışma çıkarmak isteyen şer odaklarının oyunudur”.

Sosyal ağlarda paylaşın