Timtik ve Ünsal İçin Seferberlik

Ölüm orucundaki Halkın Hukuk Bürosu avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hakkında, mahkeme adli tıp kurumuna sevkleri için karar verip müzekkereyi bulundukları hapishanelere yollamasına rağmen, hapishaneler yavaş davranarak süreci geciktirmeye çalışıyor.

Gün boyu, başta avukatlar olmak üzere çeşitli kesimler tarafından açıklamalar yapılarak, Timtik ve Ünsal’ın Adli Tıp’a sevki ve tahliye kararı verilmesi talep edildi. 

Çağlayan Adliyesi Önünde Eylem: 

Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, meslektaşları için adli tıp raporunun ardından tahliye edilmesi için bir açıklama yaptılar. 

Eylemde konuşan Aytaç Ünsal’ın eşi Av. Didem Baydar Ünsal ve av. Sinan Zincir, sevk ve tahliyeleri bayramdan önce yapılması gerektiğini belirttiler. Eylemde “HAK HUKUK ADALET”, “TİMTİK VE AYTAÇA ÖZGÜRLÜK” sloganları atıldı.

Tahliye İçin Faks ve Dilekçeler

Adalet İçin Dayanışma Platformu tarafından, Adalet Bakanlığı’na direnişteki avukatların taleplerinin kabul edilmesi için faks yollandı.

Avukatlar Sendikası tarafından dilekçe verildi. Avukatlar sendikası tarafından yapılan açıklamada “Bugün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin meslektaşlarımız Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın ATK’ye sevkine ilişkin aldığı kararın derhal yerine getirilerek sevk işlemlerinin yapılması için basın açıklaması yapılarak dilekçe sunuldu.” denildi. 

Düzce’de direnişini sürdüren Alev Şahin, eyleminin 1259.gününde “Adli Tıp Kurumu Ebru ve Aytac’a Acil Tahliye kararı vermeli, Yargıtay adil yargılanma talebini kabul etmelidir.” açıklamasını yaptı. 

Bologna Barosundan Açıklama: 

Bu gelişmeler sürerken, Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’a Bologna Barosu İnsan Hakları ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu onursal üyeliği verildi.

Baro Yönetim Kurulu, kararında ‘meslektaşlarımızın adil yargılanmadığına şahitlik ettiklerini’ ve ‘derhal çözüm üretilmesini beklediklerini’ belirtti.

Dev-Genç: “Adalet İçin Hücre Hücre Direniyoruz”

Dev-Genç tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Yargıtay 16.Ceza Dairesi, adil yargılanma hakkının tüm ilkelerinin ihlal edildiği, Av.Ebru ve Av. Aytaç dışında 8 avukatın daha hukuksuzca tutulduğu dosyayı bozmalı ve tüm avukatlarımız hakkında tahliye kararı vermelidir!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.