Tekebaşı Halk Meclisi’ne Tehdit: ”Size Konser Yaptırmayacağız, Uyuşturucuyla Savaş Merkezi Açtırmayacağız”

Devlet Her Zaman Ki Gibi Katilleri Koruyor…

Hatay’ın Samandağ ilçesinin Tekebaşı mahallesinde; 16 Ocak 2020’de polis tarafından bir eve yapılan baskın sırasında katledilen 70 yaşındaki Edibe Özçelik’ in oğlu Ümit Özçelik, katillerin cezalandırılması talebiyle direnişe başlamıştı.

Ümit Özçelik haftanın 6 günü Merkezde, Pazar günleri ise mahallesi olan Tekebaşı’ nda 45 gündür polis tarafından katledilen annesi Edibe Özçelik’ in katillerinin yargılanması için direniyor.

Bu direnişini destekleyen mahalle gençleri ise jandarma tarafından “eğer desteklerseniz dayak yersiniz” diyerek tehdit ediliyor. Bir oğulun, katillerin yargılanması için direnmek zorunda olması yetmiyormuş gibi birde bu haklı direnişi destekleyenler tehdit ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Pazar günü yine haklı direnişi için meydanda olan Ümit Özçelik, kardeşi ve çekim yapan arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı. Bir oğulu annesinin katillerinin yargılanması için direnmeye mecbur bırakmak yetmiyormuş gibi bir de gözaltına aldırıyor bu sistem. Ayrıca gözaltına alınan bir arkadaşları da abisiyle tehdit ediliyor.

Bu haklı direnişin en büyük destekçilerinden olan Tekebaşı Halk Meclisi ise yine aynı şekilde tehditlerle baskı altında.

Yapılan başka bir gözaltında, “size burada konser yaptırmayacağız. Size uyuşturucuyla savaş merkezi açtırmayacağız” denilerek tehdit ediliyor Halk Meclisi üyeleri. Ayrıca gözaltına alınan Halk Meclisi üyelerinin yanında “operasyonda bulamadıklarımızın ağzını burnunu dağıtacağız, kafalarına sıkacağız” gibi insanlık dışı sözler sarfedilerek tehditler savruluyor.

Tekebaşı Halk Meclisi’ nin verdiği bilgiye göre; mahallede sürekli jandarma istihbaratın gezdiği, mahalleli halkın sürekli tehdit ve taciz edildiği belirtiliyor.

Peki jandarma, devlet ne istiyor?

”Size uyuşturucuyla savaş merkezi açtırmayacağız” denilerek mahalleye uyuşturucunun rahatlıkla girmesi, engelle karşılaşmaması ve gençlerin bu bataklıkta öldürülmesi midir amaçlanan!

Mahalleli halkın, komşuları belki de akrabaları olan Edibe Özçelik’ in katillerinin yargılanması için yapılan direnişi yok saymaları mıdır istenen?

Devlet ülkedeki diğer tüm direnişlere de yaptığı gibi bu direnişi de susturmaya baskı altına almaya çalışıyor. Her zaman yaptığı gibi katilleri koruyor. Bir evladı, annesinin katillerinin yargılanması için direnmeye mecbur bırakıyor. Bu haklı direnişi destekleyenlere ise işkence yapıyor, tehdit ediyor…

Halk Meclisinin son dönemlerde düzenlediği bazı kampanya ve etkinliklerden kareler:

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.