Tecavüzcü sapık katile verilen ödül gibi ceza İstinafta onandı

İstinaf, eski uzman çavuş Musa Orhan’a cinsel saldırı suçundan verilen 10 yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

Bu kararla AKP’nin halk düşmanı yargısının tecavüzcü ve sapıkları nasıl kolladığı tekrar görülmüş oldu.

Musa Orhan hakkında verilen ceza İstinaf Mahkemesi’nce onaylanırken cezanın artırılması talepleri reddedildi. Ayrıca bir heyet üyesi Orhan lehine “beraatine karar verilmesi gerek” şerhi koydu.

Musa Orhan tarafından Siirt’te tecavüze uğradığını bıraktığı mektupta yazdıktan sonra Batman’da 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan İpek Er, 18 Ağustos’ta hayatını kaybetti. Er’in bıraktığı mektupta iddia ettiği tecavüz tüm araştırmalar sonucunda doğru çıktı. “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan 19 Ağustos’ta tutuklanan Orhan, 25 Ağustos’ta Soylu’nun Musa Orhan’ı savunan açıklaması sonrasında tahliye edilmişti.

Tekrar tutuklanması yönünde tüm başvurular mahkeme tarafından gereksiz bulundu. Adli kontrol ile serbest kalması, 18 yaşında bir genç kıza tecavüz eden ve intiharına sebep olan bir katil için gerekli görülmedi.

Mahkemelerin halka karşı işlenen suçlarda en az suçu işleyenler kadar sorumlu olduklarını göstermek için haksız yere tutuklu bulunan avukatları göstermek yeterli gelecektir. Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik, Özgür Yılmaz ve Oya Aslan’ın senelerdir tutukluluklarına sebep olan sözde delillerin mahkemeye sunulmamasına rağmen tutukluluğuna devam kararı verilmişti.

Halkın avukatlığını yapan avukatlar, hak ve adalet için mücadele edenler yıllarca hapislerde tutulurken, 18’inde bir genç kıza tecavüz ederek ölümüne sebep olan bir sapığın tutuklanmaması mahkemelerin halk düşmanı olduğu kadar sapık olduğunu da gösteriyor…

Sosyal ağlarda paylaşın