TAYAD’lı aileler, Nurettin Kaya için Meclis’te imza topladı.

Türkiye (GHA)

Erzurum Dumlu 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde tutsak bulunan ve S, R, Y tipi hapishanelerin kapatılması, tutukluların ailelerinin ikamet ettiği yerlere yakın hapishanelere sevk edilmesi ve arkadaşlarıyla kalabileceği hapishanelere sevk edilme talebiyle 223 gündür ölüm orucunda bulunan Nurettin Kaya için TAYAD’lı aileler Meclis’te DEM Partisi milletvekillerinden imza topladılar.

Dün Ankara Büyük Millet Meclisinde düzenlenen haftalık grup toplantısına katılan TAYAD’lı aileler, milletvekillerine Nurettin Kaya ile ilgili son gelişmeleri aktardı. Milletvekillerinin büyük ilgi gösterdiği TAYAD’lı aileler, yanlarında getirdikleri imza kampanyasını milletvekillerine imzalattılar.

Grup toplantısından sonra DEM Eş Başkanı Tuncer Bakırhan dahil birçok milletvekili, imza kampanyasına destek vererek Nurettin Kaya için özgürlük talebinde bulundu.

S, R, Y tipi hapishaneler nedir ?

S, R, Y” tipi hapishaneler, devletin devrimcileri tecritte tutarak çıldırtmak amaçlı inşa edilmiş hapishanelerdir. Tecritin en koyusunu yaşatmak için yapılan bu hapishaneler faşizmin tüm halka tehdit ve baskı araçlarından biridir. Bu hapishaneler, devrimcileri sindirmek ve susturmak için tasarlanmıştır. İnandıkları davayı yok etmek temel amaçtır.

“S” tipi hapishaneler, adeta birer tuzak gibidir. Her ne kadar “insancıl” gibi gösterilmeye çalışırsa çalışılsın, aslında bu hapishanelerde tutsaklar, psikolojik baskı ve aşağılama ile yoğun bir şekilde karşılaşırlar.

“R” tipi hapishaneler, devrimcilerin en çok tecrit edildiği hapishanelerdir. Orta seviyede güvenlik sağlanırken, tutsaklar sık sık fiziksel ve psikolojik işkenceye maruz bırakılırlar. Hapishane yöneticileri, tutsakları sindirmek ve teslim almak için her türlü yönteme başvurabilen hapishanelerdir.

“Y” tipi hapishaneler ise sistemin en aşağılık işkence merkezlerinden biridir. Burada devrimci tutsaklar, sürekli izole edilmiş ve işkenceye maruz kalmış bir şekilde tutulurlar. İletişimleri kesilir, hakları ellerinden alınır ve insanlık dışı koşullarda tutulurlar.İşkenceye uğrarlar. Bu hapishaneler, devrimci ruhu kırıp yok etmeye yönelik tasarlanmıştır.

S , Y, R tipi hapishaneler bundan önce bu hapishaneler karşı açlık grevi yapan Nedim Öztürk’ün ifadesiyle, “her şeyi en ayrıntısına kadar insanı çıldırtmayı hesaplayarak yapmışlar”. “insanı insana hasret bırakıyorlar”!

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın