TAYAD: “Sansür, kapısında eylem yapılanların utancıdır”

TAYAD’lılardan sansüre tepki

TAYAD’lılar FOX TV kanalının önünde zincirleme eylemi yaptılar.

Halkın Hukuk Bürosu resmi twiter sayfasından yapılan eylemi ;
Direnenlerin taleplerine kulak tıkayanlar yüzünden televizyonların önünde eylem yapılıyor. Sansür, kapısında eylem yapılanların utancıdır.” paylaşımı ile duyurdu.

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının sürdürdüğü ölüm orucu direnişi devam ediyor. Direnen avukatlar için müvekkilleri eylem yapıyor.
Tüm dünya basınında yer alan, uluslararası hukuk örgütlerinin yakından takip ettiğidirenişin ülkemizde bırakalım sıradan basında yer almasını muhalif bilinen basında dahi haber olmuyor. Otosansür uygulanıyor.

Ölüm orucu gibi ciddi bir eylemi yapan halkın avukatlarının yargılanmalarından tutsak edilmelerine kadar yaşadıkları adaletsizlik başlı başına haber zaten. Sadece avukatlık faaliyetlerinden
dolayı tutsak edildiler avukatlar. Ve çok açık bir şekilde İçişleri Bakanlığının, haklarında tahliye kararı veren hakimi tehdit etmesi ile tahliye kararı verilen gece tekrar tutuklama kararı çıkartılmıştı. Ve tekrar
görülen davada, bir önceki mahkemede tahliye edilen avukatlar, Akın Gürlek’in sahneye çıkması ile toplamda 159 yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

Bugün tüm bu yaşadıkları adaletsiz yargılamalara ve müvekkillerinin uğradığı adaletsizliklere karşı ölüm orucundalar. Dünyada görülmesi pek mümkün olmayan bir şeydir avukatların bedenlerini ölüme yatırması ve bu direnişin basında yer almamasını avukatların müvekkilleri, FOX TV kanalının önünde kendilerini zincirleyerek protesto ettiler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.