TAYAD: İbrahim Gökçek Açıklaması

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 323 gün Ölüm Orucunu sürdürmüş ve sonlandırdıktan sonra kaldırıldığı hastanede 7 Mayıs’ta şehit düşmüştü. Gökçek’in şehitliğinin ardından bir açıklama da TAYAD’dan geldi. Yapılan açıklamayı yayınlıyoruz:

TÜRKÜLERİMİZİ KONSERLERİMİZİ ALANLARIMIZI YASAKLADILAR,

HELİN VE İBRAHİM’LE DİKİLDİK KARŞILARINA

İFTİRACILIĞI DAYATTILAR,

MUSTAFA İLE DİKİLDİK KARŞILARINA!

İBRAHİM GÖKÇEK ANADOLU HALKININ İSYAN TÜRKÜSÜDÜR!

BAŞGİTARİSTİMİZ İSYAN MÜZİĞİMİZİN ORKESTRA ŞEFİDİR!

İBRAHİM GÖKÇEK ÖLÜMSÜZDÜR!

İbrahim Gökçek Grup Yorum’a yönelik uygulanan konser yasaklarının kaldırılması ve tutsak Grup Yorum emekçilerinin serbest bırakılması talebiyle sürdürdüğü ölüm orucunun 323. Gününde kaldırıldığı hastanenin 2. Gününde şehit düştü.

Halkımızın ve yoldaşlarımızın başı sağolsun!

Devrimci sanat bir halk ozanını bir halk sanatçısını ve sanat uğruna savaşan bir evladını kaybetti.

Yılmaz Güney “halkın sanatçısı halkın savaşçısıdır” der.

İbrahim Gökçek bir Ölüm Orucu savaşçısı olarak halklara siyasi zaferi armağan ederek ölümsüzleşti! Onun bayrağı halk için sanat yapan halkın mücadelesini omuzlayan tüm aydın sanatçıların ellerindedir artık!

Kimdir İbrahim Gökçek?

15 yıldır Grup Yorum emekçisi olarak İdil Kültür merkezi çalışanı olarak hayatını ezilen yoksul halkın safında belirlemiş bir halk sanatçısıdır.

Halkın sanatını yaptığı için halkın sorunlarını acılarını şarkılarında albümlerinde dile getirdiği için defalarca kez gözaltına alınmış tutuklanmış işkence görmüştür. Her kültür merkezi baskınında enstrümanları parçalanmış albümlerine el konulmuş kültür merkezi binaları yerle bir edilmiştir.

Tüm bu saldırılar karşısında yılmadan mücadele etmiş halkın sanatının bayrağını en yükseklere taşımıştır.

Halkın sanatı bu topraklarda Dadaloğlu’ndan pir sultanlara Köroğlu’ndan Karacaoğlan’a Ruhi Sulara kadar yeşerip gelişmiş Grup Yorum bu geleneği en üst boyuta taşımıştır.

Dadaloğlu’nun “ferman padişahın dağlar bizimdir” şiarını; Pir Sultanın “sizde şah diyeni öldürürlerse ben de bu yayladan şaha giderim” kararlılığını; Köroğlu’nun “benden selam olsun bolu beyine çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır” çağrısını ezilen yoksul halklara “başına bir hal gelirse dağlara gel” diyerek “yürü bildiğin yolda ölümden öte ne var” diyerek “kızılcık şerbeti içtim söyle kan kussan bile diren zalime” diyerek halkın sanatını bugüne taşımış halkın sanatını halkın sınıf kavgasının bir parçası yapmış ülkemiz tarihin gelmiş geçmiş en önemli müzik grubudur.

Grup Yorum tarihi ülkemiz devrimci mücadelesinin tarihidir. Devrim mücadelesinin sesi sözüdür. Anadolu isyan geleneğinin dilden dile dolaşan sesidir.

Acılarımızın sevinçlerimizin sevdalarımızın sesidir.

Grup Yorum kıt ekmeğimizin, öldürülen evladımızın, işinden edilen emekçilerimizin, adalet uğruna dövüşenlerimizin, cefakâr analarımızın, özgürlük uğruna tutsak düşenlerimizin türküsüdür!

Grup Yorum müziğimizin savaşçısıdır!

Grup Yorum bu halkın savaş çağrısıdır!

İbrahim Gökçek Grup Yorum’un yarattığı bu geleneğin devamcısı bu geleneği sürdürmek için canını feda eden devrimci sanatçıdır!

Ne mutlu bize ne mutlu Grup Yorum’a ki türkülerimiz sözlerimiz uğruna ölünecek evlatlar devrimciler yetiştirmiş bu halk!

Helin Bölek İbrahim Gökçek Grup Yorum’ un türkülerimizin komutanı sıra neferidir!

Bu zafer halkımıza kutlu olsun! Türkülerimiz artık hiç olmadığı kadar özgürdür!

o sözler ki acıdır
mapusane avlularında
demirli kırbaçlar gibi şaklar
o sözler ki sırasında
çiçek açmış bir nar ağacıdır
dağ ufkuna vuran deniz aydınlığı
sırasında gizemli bıçaklar

o sözler ki kalbimizin üstünde
dolu bir tabanca gibi
ölüp ölesiye taşırız
o sözler ki bir kere çıkmıştır ağzımızdan
uğrunda asılırız

bizim sözlerimiz uğruna ölümlere gitmeyi göze aldığımız devrim andımızdır.

Ölüm Orucu ne ilk deneyimdi Grup Yorum için ne de adaletsizlik devam ettiği sürece son olacaktı.

1996 Ölüm Orucu direnişi sırasında yine halkın sanatı için tutsak düşmüş Ayçe İdil Erkmen dünyanın ilk kadın ölüm orucu direnişçisi olma onuruyla ölümsüzleşti.

O günden bugüne Yorum tüm şarkılarını Ayçe İdil’e armağan etmiştir.

Bugün tüm şarkılar ise İbrahim ve Helin’e yazılacaktır!

Tüm şarkılar adalet için bedenini ölüme yatıran Mustafa’yı anlatacaktır!

5 yıldır Grup Yorum’a konser yasakları uygulanıyordu. Kültür merkezleri basılıyor üyeleri tutuklanıyor başlarına ödüller konuluyordu. Bir itirafçı hainin ifadeleriyle sanatçılar avukatlar dahil 200’den fazla insan gözaltına alınıyordu.

Buna dur demek hak olanı almak için önce adalet diyen Mustafa’mız başladı ölüm orucuna. Bir daha kimse adaletsizlikten acı çekmesin diye tüm acıları çekmeye aday oldu. Mustafa Koçak Adalet savaşçısı olarak 296 günlük destansı direnişiyle şehit düştü. Mustafa Koçak’ın ardından Grup Yorum emekçileri İbrahim Gökçek Helin Bölek türkülerimiz için bedenini ölüm orucuna yatırdılar. Helin 288 gün boyunca İbrahim ise halklarımıza siyasi zaferi armağan ederek 324. günün sonunda kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Bu direniş bize gösterdi ki adalet uğruna direnenler bu ülkede tüm baskılara zulüm ve işkencelere karşın hep vardılar ve var olacaklardır.

İtirafçılığı dayattılar 12 gün işkence yaptılar hamile kız kardeşleriyle tecavüz ettiler Mustafa dikildi karşılarına. Zorla müdahale ettiler direndi 29 kilo kaldı direndi. Ve zaferi halkımıza armağan etti. Onun şehitliği ya onursuz bir yaşam ya ölümü dayatanlara verilecek en net cevaptı!

Türkülerimizi konserlerimizi alanlarımızı yasakladılar Helin ve İbrahim dikildi karşılarına veya teslimiyet ya ölüm dayatmasına karşı şarkılarımızı binlere söyleterek en güzel cevabı verdiler. Helin şehitliğiyle ölü toprağını attı üzerimizden, Mustafa şehitliği ile baş eğmezliğimizi gösterdi, İbrahim ise binler oluşumuzu sokaklara sığmayışımızı kanıtladı.

Biz Mustafa Helin ve İbrahim’le daha bir güçlü daha bir yenilmez olduk!

İbrahim’in cenazesine tahammülü olmayan AKP’nin katil sürüsü cenazeye katılanlara saldırdı. İbrahim’in vasiyeti üzerine Gazi sokaklarından geçirip onu uğurlamamıza izin vermeyip Cemevi’nin içine gaz bombaları atarak cenazeyi sahiplenenleri gözaltına aldı.

Sokak sokak cenaze için Gazi Cemevine girmek isteyen kitleye saldırmış işkencelerle halkımızı Grup Yorum sevenlerini gözaltına almıştır!

Bu korku türkülerimizin korkusudur!

Bu korku yenilmezliğimizin korkusudur!

BU KORKULARI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ!

ÖLÜM ORUCU DİRENİŞİMİZ HELİN MUSTAFA VE İBRAHİM’İ ŞEHİT VERDİKTEN SONRA DA HALKIN AVUKATLARI VE ÖZGÜR TUTSAKLAR TARAFINDAN DEVAM EDİYOR1

BİLİYORUZ Kİ ZAFERİ BİZ KAZANACAĞIZ!

Tarih direnenlerin destanlarını yazdı şimdiye dek!

1984’te 4 şehitle 1996’da 12 şehitle 2000-2007’de 122 şehitle kazandığımız zaferlere bugün Mustafa Helin ve İbrahim’le devam eden süreçte yenilerini eklemeyi sürdürüyoruz!

İbrahim Gökçek bu halkın sanatını yapmak için şehit düştü! Katili zorba yasakçı faşist AKP iktidarıdır. Mutlaka geri adım atacak ve direnişimiz karşısında haklarımızı vermek zorunda kalacaktır!

Haklı olan biziz meşru olan bizim direnişimizdir!

Mustafa’nın Helin’in ve İbrahim’in katili bu adaletsiz sistemdir! Adalet mücadelesinin bugünkü simgeleri Mustafa Helin ve İbrahim’dir!

Mutlaka onları katleden cenazelerine saldıranlardan hesabını soracağız!

Adalet istiyoruz Alacağız!

İbrahim Gökçek Ölümsüzdür!

Mustafa Koçak ve Helin Bölek Ölümsüzdür!

Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz!

Grup Yorum Halktır Susturulamaz!

Şehitlerimize Devrim Sözümüz Var!

                                                                                               TAYAD’LI AİLELER

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.