TAYAD: “Evlatlarımızı öldürtmeyeceğiz”

Boğaz köprüsü tarihi bir eyleme daha tanıklık etti.
O Boğaz köprüsü ki yüzlerce kez sesini duyurmak isteyenlerin eylemlerine tanıklık etmiştir.
Evlatlarımızı öldürtmeyeceğiz sloganı TAYAD’lılarla özdeşleşmiş bir slogandır. O slogan 1984 ölüm oruçlarında evlatları açlığa yatmış anne babalar tarafından kullanılmıştı. TAYAD’lı aileler eğer bu sloganı kullanıyorsa, yine evlatları yine zulümle savaşa girmiş demektir. Savaş eşit olmayan koşullarda sürer. Hapishanelerdir cenk meydanı. Teslim alınmaya çalışılan devrimci irade teslim olmamak için bedenini ölüme yatırmıştır “evlatlarımızı öldürmeyeceğiz” sloganı duyulmuşsa eğer.
Boğaz köprüsü yine evlatlarının yaşaması için eylem yapan ailelerin eylem yeri oldu bugün. Köprüye kendini zincirleyen aileler AKP’nin polisleri tarafından işkence ile gözaltına alındılar. Baki Can Işık, Aydın Gevin ve Hüseyin Vural halen gözaltında tutuluyorlar.
Ölüm oruçları sürüyor. Halkın iki yiğit evladı ; önce Grup Yorum elemanı Helin Bölek sonra Mustafa Koçak şehitler halayındaki yerini aldı. İBrahim Gökçek ölüm orucunun 317.gününde. Özgür tutsaklar Didem Akman ve Özgür Karakaya, Halkın Avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal… halkın evlatları adalet için can bedelli direnirken TAYAD’lı ailelerin durduğunu tarih yazmamıştır. 2000-2007 ölüm oruçlarında defalarca benzer eylemler yaparak evlatlarını savunan TAYAD susmayacağını tekrar göstermiş oldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.