Tanzim Market işçileri Eylemde: „Hakkımızı Alacağız!“

Tanzim Marketleri tarafından hakları gasp edilen 23 işçi şirketin İstanbul Kağıthane’de bulunan Genel Müdürlük binası önünde eylem yaparak haklarını mutlaka alacaklarını belirttiler.

İşten çıkarılan ve alacaklarına el koyulan Tanzim Market işçileri, marketin Genel Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemde “Çalıştık, emek verdik maaşlarımız ödenmedi. Tanzim Market’ten hakkımızı alacağız” yazılı pankart açarken, “Market işçisi köle değildir”, “Market işçisi hakkını istiyor” sloganları attılar.

Eylemde yapılan konuşmalarda, İstanbul’da onlarca şubesi olan Tanzim Market’in kurulmasının üzerinden bir yıl geçmeden 23 işçinin „ciroların düştüğü“ gerekçesiyle alacakları gasp edilerek işten çıkarıldığı belirtildi.

Mağaza Market İşçileri Sendikası sözcüsü de “sendika olarak işçilerin alacakları için hukuki ve siyasi olarak mücadelelerini sürdüreceklerini“ belirtti. Eyleme HDP milletvekili Musa Piroğlu da katılarak destek verdi. 

İşten çıkarılan Tanzim Market işçilerinden Gizem Gül de konuşmasında şöyle dedi: “5 aydır çalışıyorum. … iki aydır maaş alamıyoruz. Bizler ev sahibine ya da bankalara maaşların biraz geç yatacağını anlatamıyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Alın terimizi burada bırakmayacağız”.

Konuşmalarda, işten çıkarılan işçilerin 500 bin TL’ye yakın alacağı bulunduğu. ‘Hak, hukuk bu kadar insanı buraya toplayıp, yukarıda rahat koltuklarda oturmak değildir” denildi.

Sosyal ağlarda paylaşın