TAHLİYE YERİNE ZORLA MÜDAHALE

Alıntı film: Iron Jawed Angels

Ölüm orucundaki halkın avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’la ilgili Adli Tıp Kurumu tarafından “Hapishanede kalmaları uygun değildir” raporu verilmesi üzerine yapılan tahliye başvurusu REDDEDİLDİ.

Timtik ve Ünsal’ın Adli Tıp’a sevkini isteyen 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Adli Tıp’ın hastahanede kalamazlar kararına rağmen, tahliye talebini reddetti.

Ancak 37. Ağır Ceza mahkemesi, bununla da yetinmeyerek iki ölüm orucu direnişçisinin “hastahaneye sevkine” karar verdi.

Bu ülkede 2000 Ölüm orucu direnişini hatırlayanlar, daha geçtiğimiz aylarda Mustafa Koçak’a yapılan zorla müdahaleyi hatırlayanlar bilir ki; zorla müdahale işkence ve cinayettir.

37. Ağır Ceza Mahkemesi, işkence ve katliamın kararını aldı.

Zorla Müdahale Değil Tahliye!” Çağrısı Yükseliyor

Ölüm orucunda olan Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın, Adli Tıp Kurumu’nun “hapishanede kalmaları uygun değildir” raporuna rağmen, Timtik’in 35 kiloya düşmüş olmasına rağmen tahliye edilmemeleri karşısında bir çok kesimden tepkiler yükseldi..

Çağrılarda özetle şunlar vurgulandı:

Mustafa Koçağın vucudunda 75 serum yarası açıp ölümüne sebeb olanlar iş başında Ebru ve Aytaç’ı da öldürmek istiyorlar…

Pes etmek yılmak yok lügatlarında dişleriyle tırnaklarıyla direniyorlar her koşulda zafer onlarındır… faşizme açlığıyla meydan okuyor avukatlarımız! ZorlaMüdahaleDeğil Tahliye #EbruTimtik #AytaçÜnsal

ZorlaMüdahaleDeğil Tahliye edin 37. Ağır ceza mahkemesi Katliam kararını geri al tahliye et!”

Grup Yorum: Onları Yaşatmak Bizlerin Elinde

Grup Yorum: 37. ACM kendisinden önceki heyeti aratmamakta ne kadar kararlıysa Bİz de Halkın Avukatları’nı yaşatmakta o kadar kararlıyız…

Mustafa’nın etiyle oruç açanlar şimdi de Halkın Avukatları’nın etiyle Kurban Bayramı’nı kutlamak istiyorlar. En güzel bayramları onlara armağan edeceğiz.

Bütün dinleyicilerimizi Halkın Avukatları’nın taleplerini sahiplenmeye çağırıyoruz. Onları yaşatmak bizlerin elinde.ZorlaMüdahaleDeğil Tahliye

Tepkiler…

Yeni Demokrat Kadın: ZorlaMüdahaleDeğil Tahliye… Su değil… Ekmek değil… Adalet için ölüm orucundalar! Ebru ve Aytaç’a derhal özgürlük!

Sanat Meclisi: Zorla Müdahale Cinayettir Cinayete Ortak Olma ZorlaMüdahaleDeğil Tahliye

Nuriye Gülmen: Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hakkında verilen hastaneye sevk kararı tam bir hukuksuzluk örneği, rezalet. Bu insanların ölüm orucunda olduğu ve sağlık durumlarının kötü olduğu mahkemece zaten biliniyordu. Bunun için ATK raporuna ihtiyaç yoktu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.