Suriye’ye Kara Harekatı Başladı… AB ve ABD’den İki Yüzlü Açıklamalar

Trump: “ABD, Türkiye’nin Suriye’ye operasyonunu onaylamıyor”

Operasyonu ‘kötü bir fikir’ olarak niteleyen Trump,“Bu sabah NATO üyesi olan Türkiye Suriye’ye girdi. ABD bunu uygun bulmamaktadır. Bunun kötü bir fikir olduğunu Türkiye’ye açıkça belirttik. dedi.

AB’den operasyona son verme çağrısı; Avrupa Birliği Türkiye’nin “Suriye’deki askeri operasyonuna son verme çağrısında bulundu ve Türkiye’nin mülteciler için güvenli bölge planlarına yardım sağlamayacağını” bildirdi.

Gören de Türkiye diye bir devlet var ve kendi iradesi ile istediğini yapıyor. Kim ne derse desin bir başka ülkeyi işgal edebilecek bir ülke bu.

Tabii ki buna belki şöven duygularını kabartabildikleri halkın bazı kesimlerini inandırabilirler. Ama öyle olmadığını “sağır sultan” da bilir. Türkiye devleti Amerikan ve Avrupa emperyalizminin onayı, desteği veya göz yumması olmadan değil sınır ötesi harekat, tuvalete gidemez. Bu “karşıyız” “kınıyoruz” açıklamalarıyla kimi kandırıyorlar? Emperyalistler, özellikle de ABD, özellikle de Suriye konusunda Türkiye devletinin önünü açmaz, sırtını gizli ya da açıktan sıvazlamazsa, Türkiye’nin bağımlı ve işbirlikçi ordusu, değil kara harekatı yapmak sınırın öbür tarafına sapanla taş bile atamaz.

Suriye topraklarını kimi kullanarak işgal ettikleri değil önemli olan. Önemli olan Suriye topraklarının emperyalistler adına, emperyalistlerin çıkarları için işgal edilmesi. Bunu PYD yapmış, Türkiye ordusu yapmış onlar için farketmez. Hatta güçlü ordusu ile Türkiye ordusu olsa sizin daha fazla işlerinegelir.

Erdoğan’ın sahte efelenmelerine göz yummalarının altında yatan gerçek de budur. Göstermelik karşı çıkan açıklamaların hiç bir inandırıcılığı yoktur.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.