Suriye’de El Nusra’nın yardımına Türkiye koşuyor

Suriye ordusunun halen cihatçı artıkların ve türkiye ordusunun işgali altındaki İdlip bölgesine bağlı Han Şeyhun bölgesine harekatı devam ediyor. İlerleyen Suriye ordusunun karşısında geri çekilmek zorunda kalan cihatçı El Nusra’nın yardımına Türkiye ordusu yetişti.

Suriye haber ajansının haberine göre türk ordusuna bağlı birlikler sıkışan EL Nusra’ya yardım için Han Seyhun’a girmeye çalıştı ancak Suriye ordusunun hava saldırısı sonrası durmak zorunda kaldı.

Sana’da yayınlanan haberde şöyle denildi:

Silah, mühimmat ve destek ekipmanları yüklü Türk araçların bu gün sabah saatlerinde sınırları ihlal ederek Suriye topraklarına girdiklerini belirtti. Yetkili kaynak söz konusu Türk araçların İdlib İlinin Serakib Kentine girdiklerini ve oradan da Han Şeyhun Kentine girmeyi planladıklarına dikkat çekti. Bu araçların temel hedefinin Han Şeyhun Kentinde Suriye ordusu karşısında ağır yenilgiye uğratılan Nusra Cephesine destek olup bu radikal teröristleri yok olmaktan kurtarmak olduğunun altını çizen yetkili kaynak; Han Şeyhun Kentinde bulunan Nusra Cepheli teröristlerin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin uluslararası radikal terör örgütleri listesinde yer aldığına da vurgu yaptı.

Yetkili kaynak söz konusu bu araçların Türkiye rejiminin Suriye’de radikal terör örgütlere muhtelif tür sınırsız desteğini sürdürdüğünü kanıtladığının bir kez daha altını çizdi.

Suriye’nin; Türkiye rejiminin bu çirkef müdahalesini keskin bir dille kınadığını belirten yetkili kaynak; Suriye’nin egemenliğine, topak bütünlüğü ve selametine karşı bu müdahalenin yol açacağı tüm sonuçlardan Türkiye rejimini sorumlu tuttuğunu belirtti. Yetkili kaynak bu çirkef müdahalenin uluslararası kanunlar ve kararlara karşı da açık bir ihlal teşkil ettiğine dikkat çekti.

Yetkili kaynak Türkiye rejiminin radikal terörü destekleyen, Suriye ve halkına karşı da düşmancı sayılan bu tutumunun Suriye ordusunu teröre karşı mücadele etmekten caydırmayacağının altını çizdi. Suriye ordusunun gerek Han Şeyhun gerekse Suriye topraklarının her karşını terörden kurtarma ve Suriye halkının güvenliğini sağlama azim ve kararlılığının bir kez daha altını çizen yetkili kaynak; hiç bir dayatma ya da tehdidin vatan koruyucuları bu kararlılığından caydıramayacağına vurgu yaptı.

Suriye ordusunun hava saldırısı sonrası durmak zorunda kalan TSK’nın yardımına ise ABD koştu. Açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü söyle dedi:

 “Esed rejimi ve müttefikleri İdlib’de sağlanan ateşkese hemen geri dönmelidir. Bugün Türk konvoyuna düzenlenen pervasız hava saldırısı; sivillerin, insani yardım kuruluşu çalışanlarının ve Suriye’nin altyapısının acımasızca hedef alındığı saldırıları izliyor. Bu şiddeti kınıyoruz. Şiddet son bulmalı” 

Halen ABD’ye ve Birleşmiş Milletlere göre resmi olarak da ‘terörist’ olarak görülen El Nusra, Suriye ordusu karşısında yenilgiye uğramaya başlayınca “siviller, insani yardım kuruluşları” olabiliyor emperyalistlere göre. Kendileri adına da orda bulunana Türkiye ordusuna da destek olmayı unutmayarak Suriye’nin kendi topraklarını savunmasını kınıyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.