Stockholm’daki KTH Üniversitesinde Filistin İçin İşgal Edildi

İskandinavya(GHA)

Siyonist İsrail’in Gazze ve Refah’taki katliamlarına karşı dünyanın dört bir yanında protesto gösterileri düzenlenmeye devam ediyor. Bu protestolardan biri de İsveç’in başkenti Stockholm’deki Kraliyet Teknik Üniversitesi’nde (KTH) yaşandı. Bir grup maskeli gösterici, üniversitenin bir bölümünü işgal ederek Filistin’e destek verdi.

Öğrencilerden Barikat ve Filistin Bayrakları

7 Haziran günü Filistin’e yönelik saldırılarını kınamak amacıyla üniversite binasında pankartlar açtı. Öğrenciler, binanın bir salonunda barikat kurarak camlara pankartlar ve Filistin bayrakları astı. Bu eylem, üniversite kampüsünde ve dışında büyük yankı uyandırdı.

Dışarıdan Destek Büyüyor

İşgal eyleminin duyulmasıyla birlikte, hem üniversite içinde hem de dışında destek gösterileri düzenlenmeye başlandı. Üniversitenin dışında toplanan kalabalık, “Kahrolsun Siyonist İsrail” ve “Yaşasın Özgür Filistin” sloganları attı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, özel timler zorla içeri girdi.
Destekçilerin Mesajı: “Öğrencileri Yalnız Bırakmayacağız”

Eylemi gerçekleştiren öğrencilere ve eylemcilere dışarıdan gelen destek de büyüyor. Üniversite binasının önünde toplanan kalabalık, protestoculara yalnız olmadıklarını vurguladı. Destek için gelen bir kişi, KTH öğrencisi olmadığını belirtti ve şunları söyledi:

“Buradayım çünkü Filistin’e ve arkadaşlarıma olan dayanışmamı göstermek istiyorum.”

Polis öğrencilere saldırdı

Olay yerine gelen polis ekipleri, barikat kurulan bölgeye müdahale etti. Polis, motorlu testere ve beton kesici kullanarak binaya girdi ve eylemcilerin barikat kurduğu odaya ulaştı. Polis saldırısı devam ederken, protestocuları barışçıl(!) bir şekilde binadan çıkarmak için görüşmelere devam ettikleri açıklandı.

KTH Üniversitesi’nde Sürdürülen Protestolar

KTH kampüsündeki bu işgal eylemi, Filistin’e yönelik destek hareketlerinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Protestocular, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınarken, üniversitenin İsrail ile iş birliği yapmasını eleştirdiler. Öğrenciler ve destekleyenleri, Filistin’e olan dayanışmalarını sürdürmeye kararlı görünüyor.


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın