ST Pauli 13 Yıl Sonra Bundesliga’da

Almanya(GHA)
Almanya’nın Hamburg şehrindeki göçmen mahallesi St. Pauli’de “faşizme ve ırkçılığa karşı bir barikat” sloganıyla bilinen St. Pauli futbol takımı, Nazilere kendi sahasında yer vermeyen tek takım olarak bilinir. 13 yıl aradan sonra Bundesliga’ya geri dönme başarısı gösteren St. Pauli, dün Osnabrück’ü mağlup ederek puanını 66’ya yükseltti ve lig bitimine bir hafta kala yeniden Bundesliga’da mücadele etme hakkını kazandı.

St. Pauli takımı, farklı ve daha çok ilerici taraftarlarıyla dikkat çeken nadir takımlardan biridir. Taraftarları, Grup Yorum, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz ve Özgür Tutsaklar gibi birçok ismin fotoğraflarını tribünlere taşıyarak politik mesajlarını açıkça dile getirirler. Halkın gündemini ve politik mücadeleyi tribünlere en iyi yansıtan takımların başında gelirler. Sık sık yoksulluk, ırkçılık konularda kampanyalar yürütür ve haklar ve ögürlükler mücadelesine destek verirler.

St. Pauli, çok kültürlü bir yapıya sahiptir. Hem takımın kendisi hem de taraftarları, farklı kültürlere ve etnik kökenlere sahip insanlardan oluşur. Ayrıca sadece futbolla kalmayıp konserler, film gösterimleri, sosyal programlar gibi birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yaparak, kulübün sadece futbol takımı değil, aynı zamanda kültürel faaliyetlere verdiği önemle diğer takımlardan ayrışır.

St. Pauli taraftarları, takımlarına son derece bağlıdır. Takımlarını tutkulu bir şekilde desteklerler. Bu tutku ve bağlılık, kulübün dünya çapında tanınmasını sağlar. Tahmini olarak St. Pauli takımının dünya çapında 3 milyon taraftarı olduğu bilinmektedir.

Hamburg sokakları ST Pauli Sesleriyle yankılandı.

Avrupa’nın bir çok ülkesinden Hamburg’a gelen ST Pauli taraftarları, Hamburg’ta bir araya geldi. Binlerce kişi ST Pauli Mahallesinde, Faşizme Geçit Yok, STP Pauli halkın takımı sloganları attı meşaleler yaktı.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın