Soylu’dan işkenceye devam et mesajı: İşkence iddialarını kovuşturmaya gerek yok!

AKP faşizminin İçişleri Bakanı namı diğer Soysuz Süleyman işkence iddialarına kovuşturmaya gerek yok diyerek “personel görevini yaptı” dedi.
Soysuz Süleyman’ın personelinin görevi işkence yapmak!

Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde kalan yabancılara işkence edildiği iddialarını reddederek personel hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini söyledi.
İzmir Barosu konuyla ilgili defalarca açıklama yapmış, defalarca suç duyurusunda bulunmuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede kötü muamele ve işkencede bulunanlar hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını ve akıbetini sordu. Bu soru üzerine Soysuz Süleyman, işkence iddialarına kovuşturmaya gerek yok diyerek “personel görevini yaptı” cevabını verdi.

İşkence artık her yerde. Karakollarda, caddede, sokakta, fabrikada… AKP faşizmi ülkeyi işkence ile yönetiyor. Hakkını arayana, havasını suyunu koruyana, ormanını talan ettirmek istemeyene, evini yıktırmak istemeyene, direnen işçiye, tutsaklara… herkese işkence yapıyor AKP’nin polisi. Ve bunun aslında AKP’nin politikası olduğunu Soysuz Süleyman dile getirmiş oldu. Soysuz Süleyman’a göre tüm bu işkenceler “personelin görevi”.
Aksi halde işkencenin iddia edilmesi bile kovuşturma yapılması için yeterli olması gerekir. Artık AKP faşizmi işkence iddialarını göstermelik de olsa soruşturmaya gerek duymuyor. Personel göreve diyerek açıktan savunuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın