Soylu’nun İŞİD’den yana içi rahat!

İçişleri Bakanı basın toplantısında Türkiye’nin Suriye topraklarına başlattığı operasyonla ilgili bir muhabirin “İŞİD’den saldırı gelebilir mi?” sorusu üzerine gülerek cevap verdi ve şöyle dedi: “Dünyanın bunlardan ödü kopuyor, bizle beraber ittifak etmelerinden başka bir şey söz konusu değil, sakin olalım, rahat olalım”

Bu rahatlık nerden geliyor? Şüphesiz İşid’i de kendinden bildiği için bu derece rahatça gülebiliyor Soylu. İşid’den kendilerine saldırı gelmez kendilerine İşid’i Suriye halkına karşı beraber örgütlediler. Avrupa emperyalistlerinin kendilerini destekleyeceğinden emin.

Örgütlenen eğitilip silah altına alınan cihatçı artıkları İŞİD den ibaret de değil. Son işgal operasyonuna orduyla birlikte adına “Suriye Milli Ordusu” dedikleri 14 bin kişilik bir çapulcu ordusu da katılıyor. Bu adı değiştirilmiş cihatçı artıkları da işgal edilen bölgeye yerleştiriliyor. Daha önce adı “özgür Suriye Ordusu” idi. Daha önce Afrin’de yağmacılıkları ile ün salınca bir de “Milli Suriye Ordusu” olarak deneyelim demişler. AKP ne kadar milli ise o kadar milli olan cihatçı artıklarından oluşan bir ordu!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.