Soylu: “Fabrikanın çalışma ve imar izni iptal edilecek.” GÖRECEĞİZ!

Hendek’te yaşanan patlama ile 7 kişinin hayatını kaybettiği katliam sonrası patron ile ilgili bir çok haber çıktı. İktidar tarafından nasıl korunup kollandığı, bundan önce de yaşanan patlamalarda yine 6 işçinin hayatını kaybettiği ama buna rağmen tek bir gün ceza almadıkları açığa çıkmıştı.

En son patlamanın yaşandığı fabrikada patlamayan maddeleri patlatmak için naklederken araçta bulunan patlayıcının yolda patlaması ile 3 asker öldü. Ve katliamda hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Patlamadan sonra patronlara moral yemeği tertipleyen Erdoğan’ın içişleri bakanı Soylu oluşan tepkiler üzerine bugün bir açıklama yaptı ve Hendek’teki havai fişek fabrikasının çalışma ve imar izninin iptal edileceğini söyledi.

Soylu’nun bu vaadinin takipçisi olacağız. Bakalım nasıl yapacak bunu İçişleri bakanı. Hangi şekilde yapacak. AKP’nin patronlar iktidarı olduğu bilindiğinden bu vaadin de halkta oluşan tepkiyi yumuşatmak, öfkeyi dindirmek için olduğunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok.

GÖRECEĞİZ!

Bir kere şunu başta belirtmekte fayda var. Halk patronun çalışma ve imar iznini iptalinden önce üç kuruş kâr için onlarca insanın ölümünden kim sorumluysa cezalandırılmasını istiyor. İktidarın bunu yapmayacağı  belli; en baş sorumlu başta AKP’nin şefi Erdoğan ve Soylu’nun kendisi çünkü. Patronları bu kadar pervasızlaştıran AKP iktidarıdır. Bunu bilmeyen yoktur.

Şimdi öfkeyi yatıştırmak için aklı sıra adalet sağlıyor Süleyman Soylu. Ama bunun da yalan olduğu çok vakit geçmeden görülecektir. Soylu’nun arsız ve utanmaz  bir yalancı olmasının ötesinde iktidarın karekteri bu vaadi yerine getirmesine engel olacağından,  bunun da yalan olduğuna şüphe duymuyoruz. Bu zamana kadar hiç bir katliam ile ilgili adalet sağlanmadığı gibi bu katliamda da ne adaleti sağlayacak AKP, ne de patronlara Soylu’nun bahsettiği yaptırım uygulanacaktır.  Uygulansa da daha yağlı bir kapı açmadan bunu yapmayacaklardır.

Bakalım fabrikanın çalışma iznini ve imar iznini “iptal” ederken patrona nasıl bir talan imkanı sunulacak, göreceğiz!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.