Somalı Madenciler Kazandı!

Somalı madenciler kazandı: Ücret ve tazminat alacakları ödenmeye başlanacak

Tarih yazar; Direnen kazanır, direnmeyen kaybeder.

Ülkemiz tarihinin en büyük madenci katliamının yaşanmasının üzerinden 8 yıl geçti.

301 madencinin katledildiği bu faciadan sonra işlerinden atılan işçiler, ne tazminatlarını alabiliyorlardı ne de birikmiş maaşlarını.

Direnerek aldılar

8 yıldır yapmadıkları kalmadı.

Tazminat ve ücret alacakları için 8 yıldır direnen madenciler, defalarca Ankara’ya yürümek istedi, her seferinde polis ve jandarma tarafından işkenceye uğradılar, gözaltına alındılar. “ bu işin fıtratında var” diyerek katliamı savunan katil AKP iktidarının polisi madencilerin haklarını almalarına da engel oldular her seferinde. Ama olmadı. 8 yıl sonra da olsa madencinin hakkını vermek zorunda kaldılar.

Soma’lı madencilerin haklarını kazanması ile ilgili işçilerin örgütlendiği Bağımsız Maden İş’ten yapılan duyuruda şunlar belirtildi:

“Geçen yıl Soma Kömürleri işletmelerinde çalışan,tazminatları işveren, sarı sendika eliyle gasp edilip ödenmeyen işçilerle yürüttüğümüz mücadele neticesinde TBMM’den yasa çıkartarak kazanım sağlamıştık. 4 bine yakın hak sahibi madencinin 2 bin 200’nün hesaplarına paralar yattı. Eksik hesaplama vb itirazlarda bulunan yaklaşık bin 800 madencinin alacakları itiraz incelemesi biter bitmez yatacak. Takipçisiyiz.”

Somalı madenciler davayı kazandı
Sosyal ağlarda paylaşın