Soma Katilleri Serbest Bırakıldı…

“Hukuk diye helvadan bir put yapmışlar, acıkınca yiyorlar.”

Soma Katliamı davasında TÜM SANIKLAR tahliye edildi. ile ilgili görsel sonucu

Soma Katliamı davasında TÜM SANIKLAR tahliye edildi. Katillerin tahliye edilmesi yine, iktidar tarafından yapılan bir mahkeme heyeti değişikliğiyle sağlandı. Soma Katliamı davasına bakan Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nin heyeti değiştirildi ve daha önce verilen karar bozuldu: Davadaki tutuklu sanıklar da tahliye edildi.

Katliamı hatırlayalım: Manisa’nın Soma ilçesinde Soma Holding’e bağlı Soma Kömür İşletmeleri’ne ait maden ocağında 13 Mayıs 2014 tarihinde saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Ne yangın çıkmasını önleyecek önlemler, ne yangın çıktıktan sonra müdahele edecek donanımlar yoktu.  Yangın sonucunda 420 metre derinlikte bulunan, 3,5 kilometre uzunluğundaki galeriler dumanla doldu. Bu sırada madende bulunan 800’e yakın işçi mahsur kaldı. İş cinayetinde 301 madenci katledilirken, yüzlerce işçi yaralandı.

301 madencinin katili ve yüzlerce yaralının sorumlusu olan patronlar ise heyet değişikliği yapıldığı anda tahliye edildi. Değişiklik kararı, dört ay önceki kararı veren 5 kişilik heyetten 3’ünün değişmesinin ardından geldi. 12. Ceza Dairesi’ne yeni atanan 3 üye de kararın değiştirilmesi yönünde oy kullandı.

 Açıkça katillerin serbest kalması için yapılan bu heyet değişikliği yargının adalet dağıtan bir mecra olmaktan çok uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Soma’da katledilen madencilerin avukatlığını yapan Halkın Hukuk Bürosu avukatı Selçuk Kozağaçlı hapishanedeyken katillerin ellerini kollarını sallayarak dışarı çıkması adaletin olmadığı bir ülkede yaşadığımızın bir kanıtı.

Bu adaletsizliği ve yargı bağımlılığını ise Selçuk Kozağaçlı’ nın şu sözü çok iyi tanımlıyor; “Hukuk diye helvadan bir put yapmışlar, acıkınca yiyorlar.” Hukuku ayaklar altına seren bu karar 301 madenciye ve onların ailelerine yapılmış bir hakaretten ve adaletsizlikten başka birşey değildir. Ancak “Benim çocuğum yüzme bilmiyor. Ne yapar suyun içinde?“ diyen ananın ahı yerde kalmaz.

Sosyal ağlarda paylaşın