Solingende Anma… “Şüpheli” Serbest Bırakıldı!

Almanya’nın Solingen kentinde kundaklama sonucunda bir katliamın yaşandığı evin önünde, anma yapıldı.
2’si çocuk 4 kişilik bir ailenin katledildiği evin önünde yapılan anmada katledilenlerin anısına çiçekler bırakıldı.
Kullanılamaz hale gelen evin bulunduğu Höhscheid semtinde yapılan anma törenine, mahalle ve çevresinde yaşayan halk katıldı. z
Anma töreninde yapılan konuşmalarda olayın bir an önce aydınlatılması istendi, ırkçılık lanetlendi.

Solingen kentinde 1993 yılında Neo-Naziler tarafından kundaklanan evlerinde 5 aile ferdini kaybeden Genç ailesinden de anmaya katılanlar oldu. ANmaya katılan Kamil Genç, “Saat 02.50’de benim oğlum duymuş itfaiyelerin sesini. ‘Eyvah yine bir yerde bir şey var’ demiş. … Bu evin yandığını öğrenince, bizim yanan ev gözümün önüne geldi” dedi.
Geçtiğimiz pazartesi sabaha karşı gerçekleştirilen kundaklamada baba İsmail Zhilov (29), anne Kıymet (28) ile kızları Gizem (5) ve Elis (3 aylık) katledilmişlerdi.

“ŞÜPHELİ” BIRAKILDI!

Solingen’de 4 kişinin katledildiği yangının kundaklama sonucu çıktığının belirlenmesi üzerine, polisin bir şüpheliyi gözaltına aldığı açıklandı.
Ancak kısa süre sonra bu şüphelinin serbest bırakıldığı öğrenildi.
Üstelik polis, “zanlının serbest bırakılmasına rağmen bu kişinin hâlâ şüpheli olduğunu” söylüyor.
Polis, yine ırkçı saldırı ihtimalini örtbas ederek, olayın “kriminaller arasındaki anlaşmazlıktan” kaynaklanmış olabileceği” açıklamaları yapıyor. Tıpkı, NeoNazi çetesi NSU saldırılarını, “mafyalar arası hesaplaşma” diye açıklyadıkları gibi…
Savcılığın, daha katliamın ilk gününde, “Yabancı düşmanlığı motifi yok” diye açıklama yaptığını hatırlayacak olursak, polisin, savcılığın, Almanya devletinin ırkçı saldırıyı örtbas etmeye çalıştığı açıktır.
Mızrak çuvala sığacak mı, göreceğiz.

Sosyal ağlarda paylaşın