“SOCAR’IN SOYKIRIMCI İSRAİL’E VARİL VARİL PETROL TAŞIDIĞINI İFŞA EDENLERE ÇIPLAK ARAMA”

Azerbeycan petrol şirketi, Erdoğan’ın ortağı olduğu bilinen SOCAR’ın İsrail’e petrol satışını protesto eden bir gruba AKP faşizminin polisi saldırdı. Eylemi gerçekleştirilenlerin tamamı işkence ile gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar çıplak aramaya tabi tutuldu.
Eylemi yapan gruba yakınlığıyla bilinen Filistin İçin Bin Genç isimli X hesabında eylem ile ilgili görüntüler yayınlanırken gözaltına alınanların çıplak aramaya maruz bırakıldıkları paylaşıldı. Gözaltına alınan kadınlar da çıplak arama işkencesine uğradı.

AKP güya Filistin halkının yanında! Bu AKP faşizminin yalanlarından sadece biri. Her konuda siyasetine damgasını vuran yalan, Filistin’de yaşanan katliamda İsrail işbirliğini gizlemek için etkili bir şekilde kullanılıyor. Ancak yaptıklarında ortaya çıkan gerçek ise AKP faşizminin Filistin halkının değil İsrail’in yanınıda olduğunu ispatlıyoru. İsrail ile işbirliğini çeşitli sefer kendi ağızlarıyla dile getirmişlerdi. En son AKP faşizminin şefi Erdoğan geçtiğimiz ay İsrail ile ticareti sınırlandırdıklarını duyurmuşlardı. Tabii ki bu da yalandı ama sonuç olarak İsrail’in sürdürdüğü katliamda baş tedarikçisi olduğunu kabul etti.

Erdoğan’ın bizzat ortağı olduğu açığa çıkan Socar bir Azerbeycan şirketi. Azerbeycan seviciliğinin ardında bu ortaklığın yattığı biliniyor. Socar İsrail’in petrol ihtiyacının önemli kısmını karşılıyor. Filistin’de dökülen kan Azerbeycan’ın, AKP faşizminin özellikle Erdoğan’ın kesinlikle umurunda değildir. Onların tek dertleri ceplerini doldurabilmektir. Bunun için de emperyalist efendilerinin emir ve talimatlarına göre hareket etmek…

Sosyal ağlarda paylaşın