Siyonist İsrail Son 24 Saate Yüzlerce Filistinliyi katletti.

Ortadoğu(GHA)

Aksa tufanı saldırılarından sonra, Gazze’de bir soykırım başlatan katil Siyonist İsrail Devleti, her gün yeni katliamlar yapmaya devam ediyor.

Siyonist İsrail Devleti, son 24 saatte 9 katliam gerçekleştirdi, 81 Filistinlinin hayatını kaybetti ve 132 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamada, İsrail işgalinin Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 9 katliam gerçekleştirdiğini, 81 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 132 yaralının kaldığını duyurdu.

Bakanlık bugün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde 146’ncı gününde devam eden işgal saldırısının kurban sayısı 30 bin 35 şehit ve 70 bin 457 yaralıya yükselirken, çok sayıda mağdur ise halen enkaz altında ve yollarda bulunuyor. İşgal, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin kendilerine ulaşmasını engelliyor” dedi.

Bakanlık ayrıca, ”İşgal, kuzey Gazze’de 700.000 Filistinliyi hem hedef alarak hem de aç bırakarak sistematik katliamlar gerçekleştiriyor” diyerek, işgalin bugün Gazze Şehri’ndeki Al-Rashid Caddesi’ndeki Nabulsi Döner Kavşağı’nda gerçekleştirdiği katliamın, Filistin halkına yönelik soykırım serisinde yeni bir değişim oluşturduğuna dikkat çekti.

Bakanlık, Gazze Şehri’ndeki El Şifa Tıp Kompleksi’ndeki sağlık personelinin, İsrail kuşatması nedeniyle tıbbi ve insani kapasitenin zayıf olması nedeniyle buraya gelen yaralanmaların hacmi ve türüyle baş edemediğini da kaydetti.

Sağlık Bakanlığı da, uluslararası topluma, işgalin Gazze’deki Filistin halkına karşı Amerika ve Avrupa’nın desteğiyle yürüttüğü soykırım savaşını durdurma ve tıbbi ve insani yardım ile yakıtın Gazze Şeridi’nin kuzeyine ulaşmasına olanak tanıyan güvenli bir insani koridor sağlama çağrısında bulundu.

İsrail İşgalinin Gazze’deki Raşid Caddesi’nde Gerçekleştirdiği Katliamda 104 Filistinli katledildi.

Edinilen bilgilere göre, İsrail işgalinin bugün şafak vakti Gazze şehrinin batısındaki Al-Rashid Caddesi üzerindeki Nabulsi kavşağında yardım gelmesini bekleyen halka yönelik gerçekleştirdiği yeni katliam sonucu en az 104 Filistinli katledildi. Yüzlercesi de yaralandığı öğrenildi. Filistin medyası, binlerce Filistinlinin sokaklarda toplanıp yardım taşıyan kamyonları beklediğini, gelir gelmez işgal tanklarının üzerlerine top ve mermilerle saldırdığını, bunun sonucunda en az 100 kişinin katledildiği ve bine yakın kişinin de yaralandığını bildirdi.

Katliamdan sağ kurtulanlar, yardım taşıyan kamyonlara yaklaşırken işgal tanklarının doğrudan kendilerini top ve mermilerle hedef aldığını, bazılarının ise kanlarına karışmış un dolu torbaları taşırken keskin nişancı saldırısına maruz kaldıklarını doğruladı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın