Siyonist İsrail Beyrut’a Saldırdı

Ortadoğu(GHA)

Siyonist İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrasında Hizbullah’ın Filistinlilere destek vermek amacıyla geçtiğimiz hafta İsrail’e yaptığı saldırının ardından, bugün de Siyonist İsrail Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırdı.

Edinilen bilgilere göre, Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada, Şii nüfusun yoğun olduğu bu bölgedeki sekiz katlı bir bina hedef alındı. Patlama sonucunda bölgeden yoğun dumanlar yükseldi ve büyük bir panik yaşandı.

Siyonist İsrail ordusu, saldırının sorumluluğunu üstlendiğini doğrulayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sözde Beyrut’ta, Mecdal Şems’teki çocukların ve çok sayıda İsrailli sivilin ölümünden sorumlu olan komutana yönelik hedefli bir saldırı düzenlendi. Şu anda savunma kurallarında herhangi bir değişiklik yok. Bir değişiklik olması durumunda güncelleme yapılacaktır” denildi. Hedef alınan Hizbullah komutanının kimliği ve saldırının detayları hakkında bilgi verilmedi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Hizbullah kırmızı çizgiyi aştı” ifadelerini kullandı.

Hedef alınan komutan Nasrallah’ın üst düzey danışmanlarından biri.

İsrail’in The Times of Israel haber sitesine göre, İsrail’in hedef aldığı Hizbullah komutanının Hajj Mohsin olarak da bilinen Fuad Shukr olduğu öne sürüldü. Shukr’un, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın üst düzey danışmanlarından biri olduğu belirtildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), daha önce Shukr’un Hizbullah’ın hassas füze projesinin komutanı olduğunu bildirmişti.

Sosyal ağlarda paylaşın