Siyasi Gerçekleri Açıklama Komitesi 15 Nolu Açıklama: ‘Halkımızın Zaferi Kutlu Olsun’

Siyasi Gerçekleri Açıklama Komitesi; Almanya hapishanelerinde tek tip elbise dayatmasına karşı direnişe geçen Özgül Emre’nin direnişinin zaferle sonuçlanmasına ilişkin bir açıklama yaptı: ‘Halkımızın Zaferi Kutlu Olsun’ denilerek yapılan açıklama metini yayınlıyoruz:

HALKIMIZA DUYURU

ÖZGÜL EMRE 44 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ DİRENİŞİNİ KAZANDI!

ELBİSELERİNİN VERİLMESİ ÜZERİNE DİRENİŞİNİ SONLANDIRDI!

FAŞİZM KARŞISINDAKİ TEK BARİKAT DİRENİŞTİR!

DİRENME HAKKIMIZIN MEŞRULUĞU İLE YİNE KAZANDIK!

HALKIMIZIN ZAFERİ KUTLU OLSUN!

SİYASİ GERÇEKLER KOMİTESİ OLARAK ZAFERİMİZİ KUTLUYORUZ.

129a-b YASASINA KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK!

KEFİLİZ, ÖZGÜL EMRE SUÇLU DEĞİL DEVRİMCİDİR!

TALEPLERİMİZ

1.ÖZGÜL EMRE, İHSAN CİBELEK, SERKAN KÜPELİ TUTUKSUZ YARGILANSIN!

2.FAŞİST 129a-b YASALARI KALDIRILSIN!

Almanya Adalet İstiyoruz Komitesi’nin Açıklaması:

Halkımızın Kızı Özgül,44 Gün Dişe Diş Direndi ve Kazandı!

Direnme Hakkımızın Meşruluğu ile Kazandık!

İçeride Özgül Dışarıda Halkımız, Kızı İçin Gece Gündüz Demeden Direndi, Zafer Direnenlerindir!

44 gündür her anı bir direniş yaşadık, her anı adaletsizlik ile dolu bir 44 gün. 44 gün irade savaşı verildi, içeride Özgül dışarıda onu seven halkı. Düğününde, cenazesinde, hastalığında yanında olduğu halkı bu direnişinde onu yalnız bırakmadı. Özgül bizim kızımız onu bizden alamayacaksınız dedi halkımız.

Direnmek hakkımız, bu meşrudur dedik. Çünkü TTE bir kefendir. Özgül’de direnişinde haklıdır buna inandık ve hiç durmadık gün gün direnişi örgütledik ve kazandık.

Alman devleti dünya tarihine bir imzaya daha attı. Tecrit Hücresinde 44 gün Havalandırmaya çıkarılmadı. TTE Elbise yasal olmamasına rağmen Özgül’e giydirilmek istendi. İradesi kırılmak boyun eğdirmek istendi. Yalanlar ile dolu 44 gün, aciz bir cezaevi yönetimi. Aciz bir BGH. İçeriye not ulaştırırlar elbise ile denildi, kendi güvenliklerini alamayacak acizlikte olduklarını söylediler. Kıyafetlerin renginden şeklinden mesaj gönderebileceğimizi söylediler. Herşeyi tek tek çürüttük, meşruluğumuza inandık. Çünkü 129b ile süren yargılamalarda yasa hukuk aramayacaksın bunu biliyoruz biz. Meşruluğumuza inandık! Ama biz biliyoruz ki Hapishaneye ve BGH’ya bu emri üsleri verdi. Onlar her konuşmamızda çaresizlerdi bunu her an gördük. Ne yapacaklarını bilmez haldeydiler, acizdiler. 129b yasanın kendisi yasal ama Adil değil, faşist bir madde. BGH Hakimi Dr.Lutz elbiseleri kararını verdi. Bu mahkemenin üstünde bir makam yoktur. Hapishane bu kararı uygulamaması imkansızdır. Hapishane zaten başında elbiseleri aldı ve vermedi vazgeçtiler. Yani çok belli ki direk devletten emir gelmişti. Alman Emperyalizmi Özgül nezdinde bütün devrimcilere boyun eğdirmek istedi. Korku salmak istedi.

Ama tam tersine bu baskılar, Özgül’e uygulanan 44 günlük işkence halkımızda Alman devletinin gerçek yüzünü gösterdi. Yasalara olan inancını tamamıyla yıktı geçti. Meşruluğu büyüttü, korku değil meşruluk kazandı!

Özgül Emre’nin direnişi bize bir kez daha gösterdi ki direnenler mutlaka kazanır.

Özgül Emre’nin bize ilettiği mesaj mevsimler boyu süren Sibel Balaç ve Gökhan’ın direnişine sahip çıkmamızı istemiş.

Halkımız; Kızınızı gece gündüz yalnız bırakmadınız, zaferimiz kutlu olsun. Şimdi sıra halkımızın diğer bir kızı Sibel Balaç ve Gökhan’ın direnişini zafere taşımakta. Biz gördük ki, bir halk direnişi sahiplenir ve onun bir parçası durumuna gelirse onun karşısında hiç bir güç duramaz. Bütün zaferler direnen halkımızın olur.

Almanya Federal Savcılığa ve Federal Mahkemeye Çağrımızdır;

Özgül Emre’yi Serbest Bırakın! Özgül Emre Tututsuz Yargılansın!

Devrimcileri Değil, Nazileri Yargılayın!

Anayasayı Koruma Örgütü (Verfassungschutz)’u Yargılayın!

Halkımızı Verfassungschutz’dan Koruyun!

ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN!

Sosyal ağlarda paylaşın