“Siyah Transporter”

AKP faşizmi halkın gözünü sözde kahramanlıklarıyla boyamaya devam ediyor. Şimdi’de devlet televizyonu TRT’de 7 Mart’ta MİT’i anlatan ‘Teşkilat’ isimli yeni bir dizi ile daha yalanladıkladıkları suçları kahramanlık adı altında yayınlıyor. Dizinin tanıtımında ‘Siyah Transporter’la insan kaçırılan bir sahneye açıkça yer verdi. 

Birçok insan için öfke ve acının sembolü Beyaz Torosların yerini son yıllarda Siyah Transporterlar almakta.  Yandaş medyada yer verilmeyen ancak geçmiş yıllarda çok sayıda insan kaçırma olayının yaşandığı ülkemizde, özellikle Kürt illerinde Beyaz Toroslar kullanılmıştı. Günümüzda bu Beyaz Torosların yerine Siyah Transporterlar kullanılmaya başlandı. Bu Siyah Transporterlar birçok insanı kaçırarak günlerce aylarca işkence yapılıyor. 

Bilindiği üzere resmi makamlar bu araçlarla gerçekleştirilen kaçırma eylemlerini şimdiye kadar asla kabul etmemişti. Bugün yayınlanan Teşkilat adlı dizi fragmanına kadar. Yayınlanan fragman resmen kaçırma sahnesini gösteriyor. 

“Devlet ‘öl’ der ölürsün, ‘yaşa’ der yaşarsın” bu slogan ile halka adeta güç göstergesi sindirme politikası uygulanmak istenmektedir. Ayrica “Bazı kahramanlar vardır, siz onları asla bilmezsiniz” ifadeleri eşliğinde kaldırımda yürüyen bir kişi, yol kenarına yanaşan siyah bir Siyah Transporter araca itilip kaçırılıyor.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Artı TV’de yayınlanan Çetele programının konuşmacılarından Ahmet Faruk Ünsal da TRT dizisindeki görüntüyü Twitter hesabından paylaşıp “TRT 1’in yeni dizisi #Teşkilat’ın fragmanında siyah transporter ile kaçırılan birisi görülüyor!” sözleriyle skandal sahneye tepki gösterdi.

Sosyal ağlarda paylaşın