Sivas’ta Yakan AKP

Sivas’ta yakan AKP’dir denir. Ve AKP’nin kendisi her fırsatta bunu hatırlatır.

Nasıl mı?

Öyle yaralar vardır ki ne kadar zaman geçse de iyileşmez.

Hep sızılar.

Hele ki yanmışsanız. Öyle yüreğinizin yanması değil bahsettiğimiz, diri diri yakılmışsa en kıymetlileriniz… bin yıl da geçse dinmez acınız.

Öfke… azalmaz, artar her geçen gün.

Sivas bitmeyen öfkesidir halkın. 27 yıldır  gün gün katmerlenen adaletsizliktir, yanar alev alev.

Sivas katliamı her yıldönümü 35 canı hatırlatır hatırlatmasına ya, içimizi yakar yakmasına… ama asıl içimizi yakan adaletsizliktir.

Yakanların adaletidir.

Ülkeyi yakanların yönetmesidir.

Yoksa Sivas katliamında adaletin tecellisi mümkün değildir elbette.

Yakılmışlar artık. Bir tutam ışık kör bıçakla kesilip karanlığa kurban edilmiş bir kere. Emanet cana kıyılmış…

Sivas’ta açılan yaranın dermanı olmaz gayrı.

Sivas katliamı davasında yargılananların avukatlığını yapan avukatlardan 8’inin milletvekili olduğu iktidar partisi AKP ve AKP’nin şefi Erdoğan Sivas katliamını kendine dert edinmiş. İktidarda oldukları sürece hem de.

Bakalım nasıl:

Sene 2012,

Erdoğan bir açıklama yapıyor: “‘Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun”. Öyle sıradan bir hayırlı olsun değildi bu. Bir yol inşaatın veya bir katliama yol açacak hızlı tren hattının açılışını hayırlı etmiyordu Erdoğan. Sivas katliamından yargılananların zaman aşımıyla serbest bırakılmaları hakkında hayırlı olsun diyor bu açıklamasında kameraların karşısına geçerek. Milyonlara sesleniyor. Ve devam ediyor:  “Yıllar yılı içerde olan vatandaş, içlerinde kaçak olanlar vardı”. Yanan 35 can umuru değil. O gözü dönmüş faşist güruhun mağduriyetini kendine dert etmiş Erdoğan.

Sene 2020,

Ocak ayı.

Yine Erdoğan, bir hasta hükümlüyü serbest bırakıyor. Ülkemizde aynı derecede hasta olan her tutsağın serbest kaldığını kimse sanmasın. Hatta daha ağır derecede hasta olan ikibine yakın insan hapishanelerde ölümü bekliyor, bunu da buraya not düşmekte fayda var. Bu serbest bırakılan hükümlü Ahmet Turan Kılıç, Sivas katliamında o meşhur fotoğrafta yangını büyütecek yakıt bidonunu taşıyan katil! Evet Erdoğan Sivas’ın katillerinin en bilineninin hapisliğini kendine dert ediniyor ve serbest bırakıyor.

Bu sene de dahil olmak üzere Sivas katliamının her yıldönümünde sadece içimiz yanmaz, TV ekranlarından devletin polisinin Sivas’ı anmak isteyenlere saldırmasına, işkence etmesine şahitlik ederiz.

Yani AKP her fırsatta hatırlatır. AKP iktidarda oldu olalı hep “ben Sivas’ta yakanlardanım. Yakanım” der.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.