Sivas Katliamı anması “Grup Yorum konser verebilir” gerekçesiyle yasaklandı

Sultangazi Kaymakamlığı, Sivas katliamı anmasını yasakladı. Yasaklama gerekçesi “Grup Yorum konser verebilir”.

2 Temmuz 1993’da bu toprakların aydın ve sanatçılarını diri diri yakarak katleden faşizm anmanın yapılmasına engel olmaya çalışıyor. Sivas katliamında katlettikleri 33 canın 30 yıl geçmiş olmasına rağmen, acısının, öfkesinin, adalet talebinin dinmemiş olması faşizmin korkusu. Her sene yasaklamaya, engellemeye çalışıyor ama nafile. Hiç bir güç halkın en değerlilerinin katledildiği o tarihi unutmuyor.

Grup Yorum korkusu

AKP’nin katil polisi, Sultangazi polis müdürlüğü aşağıdaki yazıyla kaymakamlıktan anmanın yasaklanmasını istedi; “Her ne kadar anma etkinliği olarak izin istense de etkinlik içerisinde sanatçıların ve müzik gruplarının sahne alması etkinliğin sözlü, müzikli konser havasına dönüşerek anma etkinliğinin amacını aşan bir programa dönüşeceği değerlendirilmiş… etkinlikte DHKP-C silahlı terör örgütü yapılanlamalarından olan Grup Yorum’un sahne alabileceği şeklinde teyite muhtaç bilgiler elde edilmiştir. İlçemizde huzur ve güvenliğin yanısıra kamu güvenliğinin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla toplu olarak konser, toplantı, toplanma, miting, etkinlik ve basın açıklamasının 25 Haziran 2023 saat 23.59’a kadar yasaklanması uygun olacaktır” denildi.

Sivas katliamında katledilen aydın ve sanatçıların anmasında Grup Yorum’un sahne alması, türkülerini söylemesi bu halkın isteğidir. Grup Yorum’un konser verme ihtimali bahanesi ile anmanın yasaklanmasına tepki olarak anmayı tertipleyen kurumlar tarafından bir basın açıklaması yapılacak.

Grup Yorum bu halkın, bu topraklarındır. Sivas’ta katledilen 33 can için yapılacak anmada tabii ki Grup Yorum türküleri söylenecek.
Çünkü o türküleri söylemek için canını vermiştir Grup Yorum.


Faşizmin yakmaya çalıştığı, halkın belleğinden silmeye çalıştığı türküleri söylemek için iki şehit vermiş Grup Yorum’un yasaklanmaya çalışılması faşizmin Grup Yorum korkusunu gösteriyor.

“Grup Yorum konser verecek” gerekçesi ile anma yasaklayanlar Sivas katliamının sorumlularıdırlar.

Sosyal ağlarda paylaşın